Økonom: Dankort vil gløde i påsken
Påsken falder i år lige efter en lønningsdag, og det ventes at give et ekstra nøk til en stor indkøbsuge.
Påskeforbruget herhjemme forventes at slå tidligere års rekorder, skriver foodculture.dk.
Påsken ligger i år lige efter en lønningsdag, og danskerne er atter ved at trække i spenderbukserne, begrunder økonom.
Når påsken banker på døren, skal der provianteres sild, snaps, laks, hønse- og chokolade æg. Det gør onsdagen inden påske til en af de mest omsætningsrige dage på hele året.
I år er der særlig god grund til at forvente en stor omsætning i butikkerne, fordi der går penge ind på kontoen lige op til påske. Det kan Nets se fra tidligere års forbrugsstatistikker.
– Vi kan se ud fra tidligere mønstre, at når påsken ligger i forbindelse med en lønudbetaling, så kan det godt blive en meget travl dag. Vi kan godt forvente, at det bliver en stor dag, og at forbruget lige får et ekstra nøk, siger Nets’ pressekonsulent Ulrik Marschall til foodculture.dk.
Rekord fra 2013
Den nuværende påskerekord er 27. marts 2013, hvor lønudbetalingen også faldt sammen med påsken.
Her svingede silde-hungrende danskere dankortet for et beløb på knap 1,6 milliarder kroner, hvilket gør dagen til den syvende største dankortdag nogensinde, viser tal fra Nets.
Ifølge cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer, Thomas Søby, er der også andre faktorer end lønningsdagen, der spiller ind.
– Nu begynder den samlede økonomi at rejse sig en lille smule, og vi kan se, at forbrugertilliden er helt i top, og der er en generel optimisme, som også vil afspejle sig i påskeforbruget, siger han.
– Det bliver helt sikkert bedre end sidste rekord, og jeg tror helt sikkert, vi kommer til at slå rekorden for tidligere års påskeforbrug. Påsken er traditionelt et sted, hvor vi bruger rigtig mange penge, og hvor danskerne giver los, spår Thomas Søby.
/ritzau/