Nyt vidne: Dræbte Finn forsøgte at stoppe attentatmand

t øjenvidne siger til TV2, at Finn Nørgaard forsøgte at overmande drabsmanden, før han blev skudt. Filmmanden Finn Nørgaard, der blev den første terror-dræbte i Danmark (ved Krudttønden på Østerbro i København . Foto: Tue Skals/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

En mand, som overværede drabet på 55-årige Finn Nørgaard, så ham forsøge at overmande gerningsmanden.

Den 55-årige fotograf, producer og instruktør Finn Nørgaard blev dræbt, da han forsøgte at overmande attentatmanden, der lørdag med en automatisk M95-riffel affyrede 28 skud mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

Det fortæller et nyt vidne, Clayton Coleman, til TV 2’s Station 2.

Clayton Coleman ledte efter sin kones stjålne cykel, da han hørte en mand råbe.

Fra den anden side af gaden overværede han derefter den formodede attentatmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, skyde mod Krudttøndens facade, og dernæst så han ham dræbe Finn Nørgaard på klos hold.

– Jeg kigger lidt derover, og jeg kan se ham (gerningsmanden, red.) komme ud ad døren og råbe et eller andet – og så begynder han bare at åbne ild.

– Jeg troede, de havde et show kørende – jeg kunne se kuglerne gå igennem ruderne og tænkte, at det måske så var meget virkeligt, det her, siger Clayton Coleman til Station 2.

Ifølge Clayton Coleman kom Finn Nørgaard rundt om hjørnet og gik hen til gerningsmanden, efter der var affyret en lang række skud mod Krudttøndens facade.

– Det er, som om han (Finn Nørgaard, red.) prøver at få fat i skuldrene på ham. Men gerningsmanden drejer bare rundt og skyder, fortæller Clayton Coleman.

Finn Nørgaard deltog i debatmødet inde i Krudttønden. Det vides ikke, hvor og hvordan han kom ud fra Krudttønden, eller hvorfor han befandt sig tæt ved indgangen umiddelbart efter skyderiet.

– Finn var ikke en særlig stor mand. Det var svært for ham. Knægten (gerningsmanden, red.) var 22 år og kickbokser, og han var meget svær at stoppe på den måde, siger vidnet til TV 2’s Station 2.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS