Nyt dansk smartphonespil får teenagerne op af stolen

Offentliggjort Sidst opdateret

Verdens første geografisk baserede reality-spil skal lokke danske teenagere væk fra computerskærmen og ud i virkeligheden.

Hver dag sidder mange danske unge helt stille foran computeren, mens virkeligheden blot er et nødvendigt onde.

Nu vil et nyt spil lokke teenagerne væk fra computerskærmen og ud i den virkelige verden, hvor de bevæbnet med deres smartphone skal udføre hemmelige missioner som sociale snigskytter.

– Social Sniper blander flere forskellige genrer, idet man kan sige, at der er en lille smule rollespil og strategi i det samt en hel del action. Og det er så kombineret med en form for geocaching (skattejagt med gps) – men i Social Sniper bevæger målene sig, fortæller Flemming Ulrich Bøgh, som er idémand bag spillet.

Bevægelse og interaktion

Idéen fik han, indirekte, fra sin egen søn.

– Jeg blev træt af at se ham sidde bomstille foran computeren på sit værelse, mens hans venner gjorde nøjagtig det samme hjemme ved sig selv. Det blev derfor min mission at skabe et spil, som kan spilles udenfor, og som kræver bevægelse og interaktion, siger Flemming Ulrich Bøgh.

Med Social Sniper er du bevæbnet med din smartphone ude på hemmelige missioner. På jagt efter et target, som enten kan være en, du kender, eller en fremmed, som også spiller spillet. Du får ram på dit target ved at skyde et billede af vedkommende med telefonens kamera. Men samtidig blotter du dig for andre sociale snigskytter, der måske har dig som target.

– Du kan derfor aldrig vide dig sikker; din bedste ven, en i din familie eller en helt tredje kan være ude på at få ram på dig. Og når du fx er på ferie fortsætter spillet i nye, ukendte rammer, fortæller spilskaberen.

Flemming Ulrich Bøgh mener desuden ikke, at der er noget galt med at spille computer.

– Jeg er ikke i tvivl om, at de unge mennesker får meget ud af spille. Sprogligt, kreativt og til en vis grad også socialt. Det, jeg savner, er den direkte kontakt og selvfølgelig bevægelsen. Og det leverer Social Sniper.

Sådan spiller du

1.    Hent appen til din smartphone, og opret din bruger.

2.    Hvis andre i nærheden også spiller, vil du snart modtage din første mission.

3.    Vær på vagt – for du kan også være målet for andres mission.

4.    Skyd dit target med din smartphones kamera.

Powered by Labrador CMS