Nye store ændringer til dit dankort og mobilepay er trådt i kraft

I foråret lancerede Nets en dankort-app. Nu kan du bruge den alle steder, der ønsker at tilbyde det.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er ikke sikkert, du overhovedet har opdaget det, men dit Dankort er blevet smartere. Allerede i foråret lancerede Nets, der driver betalingsløsningen, den såkaldte Dankort-app. Det er en app, der kan bruges til kontaktløs betaling uden at hive kortet op af lommen. Ikke ulig betaling med MobilePay.

Løsningen har i længere tid været implementeret hos store supermarkedskæder, men Nets har konstateret, at der i vid udstrækning ikke er mange mindre forretninger, der benytter sig af muligheden.

I en pressemeddelelse opfordres mindre butiksejere derfor til at etablere muligheden for betaling med dankort-app’en. Det kræver en opdatering af softwaren bag.

– Når softwaren er installeret, er du klar til at modtage betaling via en QR-kode i terminalens display. Prisen på softwareopdateringen afhænger af aftalen med din leverandør, og for nogle vil det være inkluderet i den pris, man allerede betaler, forklarer Jeppe Juul-Andersen, der er vicedirektør hos Nets.

Lynbetaling

Nets’ pressemeddelelse udkommer strategisk fredag. Det er nemlig dagen, hvor den helt store konkurrent på markedet for mobilbetaling – MobilePay – er gået i gang med et splinternyt system, der sammen med Matas, Meny og Taxi 4×27 skal udbyde såkaldt lynbetaling.

– Vi vil gerne tilbyde det, som kunderne forventer at kunne benytte i vores butikker. Det elegante ved den her løsning er, at den er integreret i den samme terminal, som man bruger til alle andre typer af betaling. Det gør det nemt og intuitivt for kunden, og omkostnings­effektivt for os, siger Matas’ IT-direktør, Thomas Grane, til Berlingske Business.

Nets ønsker over for Business ikke at oplyse, hvor mange danskere, der har hentet Dankort-app’en, men den er absolut ikke i nærheden af konkurrenten. “Nets sætter dog sin lid til, at det mobile dankort vil stige i popularitet, nu hvor terminalgiganten Verifone kommer med en længe ventet softwarepakke til deres kunder.” skriver Berlingske Business.

I galleriet over artiklen kan du blive klogere på, hvad det hele betyder for dig.

Powered by Labrador CMS