Nye henvendelser i drabssag vækker håb hos politiet

En 33-årig tysk kvinde blev tilbage i august dræbt af en betonklods, smidt fra en bro.

En dusør på 250.000 kroner har frembragt nye vidnehenvendelser i sagen om et drabeligt stenkast fra en motorvejsbro. Arkivfoto: Fotograf Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2016
Offentliggjort Sidst opdateret

Et motorvejsdrab placerede stenkast fra motorvejsbro på landkortet. Fyns Politi efterforsker fortsat sagen, hvor en 33-årig kvinde blev dræbt 21. august 2016. Da bragede en stor, tung betonklods gennem taget på den bil, kvinden sad i sammen med sin mand og deres søn.

Stenen dræbte kvinden og knuste den lille familie. Pludselig var stenkast fra motorvejsbroer på alles læber, men selvom man fra politiets side har efterforsket sagen massivt, siden kvinden blev dræbt, så mangler man fortsat det afgørende spor, der kan bidrage til sagens opklaring.

Det er ikke fordi, der ikke er blevet arbejdet på at opklare drabssagen. Der er blevet samlet et væld af spor og afhørt en masse vidner. Blandt andet efterlyser man en fortsat en ældre Volvo 245, der blev set ved gerningsstedet omkring gerningstidspunktet.

Stenkast fra motorvejsbro undersøgt på kryds og tværs

Der er også blevet foretaget et væld af tekniske undersøgelser i forbindelse med det tragiske motorvejsdrab. I den forbindelse er der blevet fundet en DNA-profil, politiet stadig mangler at matche med en person.

Da det i går (2. november, red.) blev annonceret, at der er udlovet en dusør på 250.000 kroner, strømmede det ind med nye henvendelser. I løbet af et døgn har Fyns Politi modtaget 12 henvendelser. Fem af disse er man fra politiets side nu i fuld gang med at undersøge nærmere.

Nye vidneudsagn har desuden placeret den i forvejen eftersøgte Volvo Stationcar meget tæt på gerningsstedet, og politiet vil derfor meget, meget gerne i kontakt med føreren af bilen.

Politiet har modtaget mere end 450 henvendelser fra hjælpsomme borgere uden at nå frem til et endeligt gennembrud i sagen, hvor stenkast fra motorvejsbro gik fra at være en irriterende drengestreg til at være dødelig alvor.

Så chauffør gerningsmænd bag motorvejsdrab?

Blandt vidnehenvendelserne har politiet talt med en lastbilchauffør, der har fortalt, at vedkommende så to skikkelser på broen, hvorfra det såkaldte motorvejsdrab blev begået. Chaufføren noterede sig, at personerne knælede ned, netop som han passerede under broen.

-Det er en meget interessant oplysning, da det er første gang, at vi har hørt om personer set direkte på broen så tæt på gerningstidspunktet. Vi holder fortsat alle muligheder åbne, men det kunne altså tyde på, at der har været to personer om det, sagde politikommissær Michael Lichtenstein, der leder Fyns Politis efterforskning i en pressemeddelelse, Fyns Politi udsendte i går i forbindelse med annonceringen af den store dusør.

Powered by Labrador CMS