Nye beviser i Se og Hør-sagen

Foto: Elo Christoffersen
Offentliggjort Sidst opdateret

Politiet har i løbet af sommeren sendt nyt materiale i Se og Hør-sagen til nogle af de sigtedes advokater.

Det bevismateriale, som sladderbladets udgiver, Aller Media A/S, igennem flere måneder forsøgte at afskære Københavns Vestegns Politi fra, viser sig at være centralt for politiets arbejde. Det skriver BT tirsdag.

Efter mere end et års efterforskning er Københavns Vestegns Politi ved at have et overblik over, hvad der er foregået på Se og Hørs redaktion i årene 2008 til 2011, hvor ugebladet benyttede sig af den såkaldte »tys-tys-kilde«, der leverede fortrolige oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort til Se og Hørs journalister.

I løbet af sommeren har flere af de sigtedes forsvarsadvokater modtaget noget af det omdiskuterede materiale, som, politiet mener, har relevans for sagen. Det bekræfter vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Carsten Jansson.

»Vi er stadig ved at gennemgå materialet, men vi har sendt noget ud,« siger Carsten Jansson, der ikke ønsker at gå i detaljer om politiets arbejde.

Beslaglagde 13 terabyte

Politiet beslaglagde, efter sagen begyndte at rulle i slutningen af april sidste år, elektronisk bevismateriale på i alt 13 terabyte hos Aller Media A/S.

Men først fra januar i år har efterforskere haft mulighed for at gennemgå blandt andet de op mod ni millioner e-mails og flere computere, iPads og telefoner, da sagen har været både i byret, landsret og Højesteret. Parterne har nemlig været uenige om, hvorvidt princippet om kildebeskyttelse ville blive brudt med politiets kulegravning.

8. januar 2015 gav Højesteret politiet medhold i, at man måtte gå om bord i materialet via en dommer. Det sker i et sikret rum på Politigården i Albertslund, som en række særligt clearede efterforskere har adgang til. Det er en del af dette materiale, som forsvarsadvokater nu skal gennemgå med deres klienter.

Advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer en af sagens hovedpersoner, »tys-tys-kilden«, oplyser, at der i løbet af sommeren er kommet »meget« materiale ind på hans kontor.

»Jeg har ikke været det igennem endnu, men jeg mødes med min klient i denne uge for at gennemgå det sammen med ham. Så må vi se, om der er noget, vi skal gøre. Meget af det er meget computer-teknisk, og sagen minder, synes jeg, om CSC-sagen (stor hacker-sag, red.),« siger Michael Juul Eriksen til BT.

»Juridisk set er det spændende at se, hvad det er for nogle systemer, man har været inde i (for at trække kreditkort-oplysningerne, red.). Altså om det er systemer, man har haft adgang til qua sit job eller ej. Det er et nøgle-spørgsmål for mig,« siger forsvarsadvokaten.

Vicepolitiinspektør Carsten Jansson kan endnu ikke svare på, præcis hvornår politiet er færdig med efterforskningen.

»Vi håber stadig, at der kommer et anklageskrift i efteråret, men det kan også blive senere på året,« siger Carsten Jansson, der oplyser, at otte personer og udgiveren Aller Media A/S fortsat er sigtet i sagen.

Ifølge Ekstra Bladet skal de otte personer genafhøres i løbet af august og september i forbindelse med de nyindsamlede beviser.

Powered by Labrador CMS