Nyborg Slot får omfattende renovering

Nyborg fra luften. Foto: Leif Tuxen
Offentliggjort Sidst opdateret

Nyborg Slot skal have en kvart milliard til renovering og restaurering. De fleste penge er på plads

Visionen er at skabe forståelse for Nyborg Slot som midtpunkt for det danske rige i mere end 800 år. Aktørerne bag projektet vil sikre den historiske helhed og tilføre nyt liv til slottet og rådhustorvet.

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Nyborg Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden samt Østfyns Museer er de kræfter, der står bag den gennemgående renovering.

Nyborg Slot og Nyborg by har siden middelalderen været et midtpunkt i det danske rige. Det var for eksempel på Nyborg Slot, at Danmarks første ”grundlov” blev underskrevet i 1282, og her opholdt de danske konger sig gennem århundreder. Slottet var tidligere del af et storslået borganlæg med fire fløje, og er stadig et enestående kulturarvsmonument der sammen med Nyborg by udgør en unik historisk helhed.

Nu skal denne helhed gøres synlig – både gennem restaurering og nybyggeri. Visionen er, at kulturarvs-området Nyborg Slot og Nyborg by genskabes som en sammenhængende historisk helhed, der bringer stedets unikke kulturarv i spil og giver det national og international tiltrækningskraft.

En international arkitekt-konkurrence skal gennemføres i 2015, og selve byggeriet forventes at være færdigt i 2019.

Powered by Labrador CMS