Ny Samsung-telefon er som få andre smartphones

Med Samsung Galaxy Z Flip har Samsung lanceret en telefon, der i udfoldet form ligner telefoner, vi alle kender. Men den kan klappes sammen.

Samsung Galaxy Z Flip er ikke billig. Til gengæld kan du folde den sammen på midten. Foto: Josh Edelson / Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Samsung præsenterede den 11. februar deres seneste bud på en foldbar smartphone, Samsung Galaxy Z Flip.

Telefonen er på et vigtigt punkt anderledes end Samsungs første foldbare smartphone, Galaxy Fold. Hvor Galaxy Fold åbner sig som en bog, og i udfoldet form er nærmest kvadratisk, så er Samsung Galaxy Z Flip en anden størrelse.

Artiklen fortsætter under videoen.

Når den er foldet sammen, er den en lille, nærmest kvadratisk kasse, og når du folder den ud, står du med en telefon i hånden, der på mange måder ligner den type smartphone, de fleste bruger i dag. Den er rektangulær og har en 6,7″ skærm, hvilket er i samme boldgade som de mere konventionelle smartphones, Samsung præsenterede den 11. februar.

Hvad kan Samsung Galaxy Z Flip?

Den kan foldes sammen på midten. Det er måske ikke alle, der synes, det lyder fantastisk spændende, men for teknologinørder er foldbare telefoner faktisk ret spændende.

Laver man en telefon med en foldbar skærm, skal man kunne lave en skærm, der kan foldes. Samsung Galaxy Fold har eksempelvis en skærm, der er lavet af plastik, og man kunne få den tanke, at foldbare skærme kun kan laves af plastik, der kan bøjes.

Samsung Galaxy Z Flip har dog en skærm i glas, et meget, meget tyndt stykke glas, hvilket i teorien gør telefonen mere holdbar i dagligt brug end en telefon med en skærm af et blødere plastmateriale. Kort fortalt er Samsung Galaxy Z Flip en smartphone med mange af de features, vi er vant til fra moderne telefoner: Den har flere kameraer, en god mængde ram og en stor skærm. Og så kan den foldes sammen på midten.

Findes der andre som Samsung Galaxy Z Flip?

Modellen er ikke den første smartphone, Samsung har lavet, der kan foldes på midten. Den ære tilfalder Galaxy Fold. De to telefoner minder dog ikke meget om hinanden, da Galaxy Fold minder om en lille tablet, når den er foldet ud.

Ser man på direkte konkurrenter til Samsung Galazy Z Flip, skal man nærmere se på Motorola Razr. Begge telefoner byder på det samme overordnede design, hvor telefonen i udfoldet tilstand minder om en traditionel smartphone. Begge telefoner kan foldes sammen til mindre firkanter, der er lettere at proppe i lommen, og begge telefoner er alt andet end billige.

Hvem skal købe Samsung Galaxy Z Flip?

Hvis du husker den originale Motorola Razr, er du nok lidt forelsket i den nye Razr og i Samsung Galaxy Z Flip. Begge telefoner kommer formentlig først og fremmest til at tiltale nostalgikere og dem, der vil have det nyeste og det smarteste, telefonverdenen kan byde på.

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

For ét er helt sikkert; du kommer til at skille dig ud fra mængden, hvis du investerer i en foldbar smartphone på nuværende tidspunkt.

Hvem skal holde sig langt fra Samsung Galaxy Z Flip?

Der er flere gode grunde til ikke at købe en foldbar smartphone i form af hverken Samsung Galaxy Z Flip eller Motorola Razr. Smartphones findes efterhånden i ganske dyre udgaver, men den vejledende udsalgspris på 11.700 kroner for Galaxy Z Flip (ifølge Samsung) og godt 13.000 kroner for Motorola Razr (ifølge Motorola), kommer nok til at skræmme nogen væk.

Samtidig er teknologien med de foldbare skærme endnu så ny, at du bør overveje at vente en generation eller to med at hoppe med på vognen, hvis du vil være sikker på at få en telefon, der virker, helt uden børnesygdommn.

Powered by Labrador CMS