Ny krise rammer ejendomsvurderingerne

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Regeringen forsøger at få indført et nyt system for vurderinger af danskernes boliger. Men ingen kan enes om en afløser for det nuværende, skandaleramte system, skriver Jyllands-Posten.

Det er således ikke lykkedes for regeringen at overtale Venstre til at gå med i en bred aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem. Venstre mener slet ikke, at der bør indføres et nyt system.

»Vi mener, at det vil være bedre at udbygge det eksisterende vurderingssystem og forbedre det end at gå i gang med at eksperimentere med noget helt nyt, hvis udgangspunkt er meget upræcist,« siger Venstres finansordfører, Peter Christensen (V, til Jyllands-Posten.

Han henviser til, at et ekspertudvalg har anbefalet at indføre en database, som automatisk vurderer boligers værdi ved for eksempel at se på områders kvadratmeterpriser og måle, hvor tæt boligen ligger ved vand eller en motorvej.

Et system som det vil dog ikke have den træfsikkerhed, som Rigsrevisionen har efterlyst.

Og Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), afviser samtidig blankt regeringens tanker om at indgå en mindre aftale som led i finanslovforhandlingerne.

Udfordringerne med at få indført et nyt ejendomsvurderingssystem understreges ifølge Jyllands-Posten af en ny analyse lavet for Skatteministeriet af revisionsfirmaet Deloitte. Analysen viser, at den model, regeringen vil udvikle, kan koste mellem 1,2 og 4,5 milliarder kroner årligt.

Deloitte vurderer, at der i så fald skal ansættes op mod 7.500 ekstra medarbejdere i Skat og Skatteankenævnet.

Powered by Labrador CMS