Ny køber melder sig: Gigantfusion droppes

TDC kan blive solgt.

Det er blot 11 dage siden, at TDC og MTG med fuld pomp fremlagde deres fusionsplaner. Nu er fusionen droppet på grund af et købstilbud på TDC. Foto: Uffe Weng/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

TDC har fået et købstilbud på alle aktier i selskabet. Derfor trækkes fusionsplaner med MTG Nordic tilbage, oplyser TDC i en fondsbørsmeddelelse mandag.

For blot 11 dage siden offentliggjorde TDC ellers en stor fusionsplan med MTG Nordic, der skulle købes for 15 milliarder kroner.

Siden kom det frem, at en gruppe investorer med blandt andre danske pensionskasser i flokken ville købe TDC for 38 milliarder kroner.

Det blev dog afvist af TDC’s bestyrelse. Mandag fortæller TDC’s bestyrelse dog, at et bud på selskabet har fået dem til at droppe fusionsplanerne.

Kortene bliver holdt tæt til kroppen, og det er derfor uvist, om der er tale om et nyt bud på TDC eller et nyt bud fra samme gruppe, der tidligere blev afvist.

– TDC er blevet kontaktet af en byder vedrørende alle aktier i TDC.

– I lyset heraf, og i overensstemmelse med TDC’s forpligtelser over for Modern Times Group, MTG AB, har TDC konsulteret MTG og har kommunikeret, at TDC’s bestyrelse har intention om at tilbagekalde sin anbefaling af transaktionen med MTG vedrørende MTG’s Nordic Entertainment og Studios forretning, hvis et sådant overtagelsestilbud bliver fremsat.

– Der kan ikke gives nogen sikkerhed for, at de igangværende drøftelser vil lede til et overtagelsestilbud, skriver TDC.

Tilbage til start

Uden fusionen med MTG Nordics er TDC tilbage ved startudgangspunktet. Selskabet har længe lidt under, at specielt tv-kunder forlader de tidligere så lukrative tv-pakker til fordel for streaming.

Fusionen skulle bringe unikt indhold og en stærk streamingplatform ind i TDC-koncernen og løse det problem for TDC.

Fusionen der fes ud

TDC og MTG Nordic skulle være fusioneret for at skabe det første selskab, der både sidder på tele- og tv-nettet og det indhold, der bliver solgt over det.

Men fusionen er mandag blevet aflyst af TDC. Se her, hvad det danske teleselskab siger nej til:

– MTG står for Moden Times Group. MTG Nordics er gruppen nordiske aktiviteter.

– MTG Nordics ejer blandt andet Viasat, Viaplay og TV3.

– MTG Nordics kanaler og indhold bliver solgt både via teleselskaber som TDC og Stofa, men også på internettet via platformen Viaplay.

– MTG har rettighederne til en lang række programmer i Norden, blandt andet en stor mængde sport.

– Selskabet er derudover en af Nordens største producenter af indhold.

– Selskabet har allerede produceret flere serier i Sverige og er på vej med sin første danske serie.

– MTG Nordics omsatte for 10,3 milliarder danske kroner i 2017 og havde et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner.

– MTG Nordics har 1700 medarbejdere.

Kilder: MTG Nordics, TDC

– Hvis fusionen er droppet, så er TDC tilbage til start, når det kommer til forretningen. Det er et TDC med store udfordringer inden for tv-forretningen, hvor spillere som Netflix og HBO stjæler kunderne, siger TDC-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard.

Powered by Labrador CMS