Ny aktiefidus skal redde slagterier

Svineproducenternes landsforening, LDS, vil redde slagterier ved at omdanne Danish Crown til et aktieselskab. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free
Offentliggjort Sidst opdateret

En omdannelse af Danish Crown til et aktieselskab, hvor aktierne fordeles blandt svineproducenterne, kan føre flere grise til slagterhusene.

Køb en aktie for en gris.

Sådan lyder forslaget, der skal stoppe massefyringer og slagterilukninger i Danish Crown.

Forslaget kommer fra svineproducenternes landsforening, LDS, der ønsker at omdanne slagterigiganten fra et andelsselskab til et aktieselskab. Det skriver epn.dk

Aktierne skal fordeles mellem landmændene, så de får en aktie for hver gris, de sender til slagtning. Det skal få dem til øge produktionen af svin, så de kan få fat i så mange aktier som muligt.

– Når produktionen stiger, forbedres kapacitetsudnyttelsen og indtjeningen på slagterierne, som dermed får råd til at betale en højere pris for vores grise. Det vil resultere i endnu mere vækst og øge værdien af virksomheden. Derfor kan vi håbe på kursstigninger, når aktierne bliver frit omsættelige, siger Henrik Mortensen, formand i LDS, til epn.dk.

Leverancen af slagtesvin til Danish Crown er faldet med 500.000 slagtesvin om året i forhold til for 10 år siden. I samme periode har slagterigiganten lukket 29 anlæg og vinket farvel til flere tusinde ansatte.

Newspaq

Powered by Labrador CMS