Nu skal rejsepointene udbetales

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

I januar begyndte Sydtrafik udfasningen af de digitale rejsepoint i busserne. Fra den 7. september starter udbetalingen af de overskydende point. Erstatningen for de digitale rejsepoint er rejsekortet, der giver endnu større rabat end før.

Har du været bruger af rejsepoint i Sydtrafiks busser, enten via mobilbillet eller SMS-billet, så kan du efter den 7. september få overskydende point udbetalt.

– Man kan vel godt kalde de digitale rejsepoint for et forstadie til rejsekortet efter udfasningen af klippekortet. Nu er rejsekortet blevet godt udbredt i Sydtrafiks område, passagererne er rigtig gode til at bruge det, og derfor kan vi nu lukke endeligt ned for de digitale rejsepoint, forklarer Andreas Hårde, der er projektleder på udfasningen af rejsepointene.

Kampagnen afsluttes

Sydtrafiks informationskampagne omkring udfasningen har kørt siden januar, hvor salget af de digitale rejsepoint stoppede.

– Vi har blandt andet informeret vores kunder om udfasningen på hængeskilte i busserne, og så har vi haft information på Sydtrafik.dk og i vores app. I august/september informerer vi på nye hængeskilte i busserne om refunderingen af pengene som afslutning på kampagnen, fortæller Andreas.

Udfasning og refundering

Fra den 7. september starter udbetalingen af pointene.

– De, der har brugt vores app til at købe rejsepoint, får automatisk refunderet deres penge, da vi har deres brugeroplysninger. Men de, der har brugt SMS-billet, bliver nødt til at udfylde og indsende en elektronisk blanket, som ligger på hjemmesiden på sydtrafik.dk/rejsepoint, forklarer Andreas.

Nye fordele for passagererne

– Udfasningen af de digitale rejsepoint betyder, at vores kunder mister rabatten på SMS- og mobilbilletten. Men vi har heldigvis en bedre løsning, nemlig rejsekortet der, ud over periodekortet, er den bedste og billigste billetløsning. Vi håber derfor, at kunderne vil skifte over på rejsekort, hvor de får mindst 43 pct. i rabat i forhold til kontantbillet, slutter Andreas Hårde.

Powered by Labrador CMS