Nu sættes hjemmeværnet ind

Politihjemmeværnet skal fra onsdag morgen holde styr på trafikken ved flere genbrugspladser i Sønder-og Vestjylland.

Åbningen af genbrugspladser har givet kø mange stedet i landet – her er det genbrugspladsen Over Kæret i det centrale Aalborg. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det gode vejr har lokket mange corona-hjemmegående til oprydning og forårsklargøring af haven. Det har man mærket på mange genbrugsstationer efter genåbningen i sidste uge.

Nogle steder har der nærmest været kaos med lang kø udenfor genbrugspladserne, skriver TV SYD.

Allerede søndag var politiet ude med de første henstillinger om at køre hjem igen, hvis der var kø.

– Det har folk ikke lyttet til i tilstrækkeligt omfang. Derfor er politihjemmeværnet nu klar regulering af trafikken ved genbrugspladserne i Varde og Sønderborg kommuner, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Færdselstavler

På de steder ved genbrugspladser, hvor det skønnes nødvendigt af hensyn til færdselsikkerheden, vil der blive opsat færdselstavler, som trafikanterne skal følge.

– Hjemmeværnet og politiet vil som altid anvende dialog og udvise konduite. Men hvis bilisterne ikke følger skiltningen på stedet, kommer bødeblokken frem, siger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Genbrugspladserne åbnede den 31. marts efter at have været lukket i 14 dage. Lukningen var blandt de mange initiativer, som regeringen tog for at nedbringe risikoen for smitte med coronavirus.

Kilde: TV SYD

Powered by Labrador CMS