Nu kommer verdens bedste kød til Danmark

Nu får danske kødelskere adgang til kødverdenens svar på hvide trøfler og beluga caviar. Japanske wagyu-bøffer, også kendt som kobe-kød, fra Japans førende leverandør kommer nemlig på menuen på alle MASH’s fem, snart seks, restauranter i Danmark.
Der er godt nyt på vej til danske kødelskere. Allerede fra midten af juli vil det være muligt at sætte tænderne i verdens bedste kød, når MASH føjer japanske wagyu-bøffer til menukortet på alle deres fem – og lige om lidt seks – danske restauranter. Det mest kendte kød fra wagyu-kvæg kommer fra den store havneby Kobe og de nærlæggende kommuner, hvorfor wagyu-kød herhjemme nok er mest kendt under navnet kobe-kød.
Sjælden delikatesse i Europa
Det eksklusive japanske kød har længe været en sjælden delikatesse i Europa, og MASH har sørget for at få eneret på den eksklusive Wagyu XO-udskæring i Europa. For at det kunne blive en realitet, har MASH teamet op med Japans mest anerkendte wagyu-eksportør; Wagyu Direct med Wagyu Master Hisato Hamada i front. Han har aftaler med 50 af de førende små wagyu-landbrug i Japan. Et af dem har sågar været olympisk wagyu-mester.
– Det er kæmpe stort, at vi i samarbejde med Wagyu Master Hisato Hamada nu endelig kan føje japansk wagyu til vores menukort. I vores ambition om at være et førende steakhouse er vi altid på udkig efter de bedste udskæringer i verden, og med kød, der med rette bliver sammenlignet med hvide trøfler og beluga caviar, er der ingen tvivl om, at vi har at gøre med et stykke kød i en liga for sig, siger Dan Christiansen, Food Director i MASH.
MASH har ikke tidligere haft japansk wagyu på menukortene, da der uden for Japan florerer en del wagyu-kød af tvivlsom oprindelse. Men Wagyu Direct er garant for 100 procent ægte japansk wagyu, da Dan Christiansen har adgang til stamtavler på alt det kvæg, han modtager kød fra.
Musik, massage og øl
Ud af Japans tre millioner kvæg er det kun én procent, der er wagyu-kvæg. Wagyu-landbrugene er typisk meget små, og der bliver kun slagtet et par køer om året. Inden kvægets sidste dag, har de dog været temmelig forkælede.
– De fleste køer har navne og fodres med en speciel sammensat diet med urter, tang og græs. På nogle af landbrugene fodres køerne sågar med ølmæsk og risvinsmæsk, ligesom nogle spiller musik i staldene og masserer køerne, forklarer Dan Christiansen.
Wagyu-kød er hverken billigt eller bredt tilgængeligt, men MASH vil alligevel gerne forsøge at favne så mange som muligt med den nye tilføjelse til menukortet. Kødet vil derfor blive solgt i 100 grams udskæringer, og der vil være mulighed for at få kød i tre forskellige prisklasser fra tre forskellige udskæringer; Kobe Wagyu A5 fra ryggen, Kobe Wagyu XO også fra ryggen og Kobe Wagyu fra låret.