Nu kommer stjernerne til løb i København

Pressefoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Copenhagen Half Marathon, der afvikles for første gang i efteråret, får nu udvidet budgettet med en donation på 3 millioner kroner fra Nordea-fonden.

Det betyder, at løbet nu henter udenlandske løbere til at kaste stjerneglans i de københavnske gader.

Løbet, der allerede har mere end 10.000 tilmeldte deltagere, har fået tildelt det internationale atletik forbund IAAFs såkaldte bronzelabel, hvilket betyder, at det er det højeste vurderede løb i hele Norden.

»Denne blåstempling fra IAAF indebærer krav om, at løbet skal indeholde en række specifikke elementer. Bl.a. deltagelse af nogle af verdens hurtigste løbere, afspærrede gader, TV-transmission, og en række andre udgiftstunge forhold, som vi er ovenud glade for, at Nordea-fonden nu hjælper med at realisere,« fortæller Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund og medarrangør af Copenhagen Half Marathon.

Samtidig vil en række af de bedste danske løbere også krydse klinger i de københavnske gader, da Copenhagen Half Marathon også har status af dansk mesterskab.

Copenhagen Half Marathon, som bygger videre på sidste års succes med VM i halvmaraton i de københavnske gader, afvikles den 13. september med start og mål på Øster Allé på Østerbro.

Powered by Labrador CMS