Nu kan du klage over bøder: Så tit får man ret

6 ud af 10 bilister får medhold ved klager over p-bøder til det nye Parkerinsklagenævn. Det viser den første årsrapport for nævnet.

Intet er mere ærgerligt end at få en parkeringsbøde. KLIK og se de fælder, du kan falde i. Mon du er klar over dem alle? Sikkert ikke. Foto: Colourbox.
Intet er mere ærgerligt end at få en parkeringsbøde. KLIK og se de fælder, du kan falde i. Mon du er klar over dem alle? Sikkert ikke. Foto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

I 6 ud af 10 tilfælde har det kunnet betale sig at klage over en p-bøde til det nye Parkeringsklagenævn.

Det viser tal fra nævnets første årsrapport, skriver FDM.

– Der er ingen tvivl om, at Parkeringsklagenævnet har forbedret forbrugerbeskyttelsen på det private parkeringsområde markant. Det viser ikke bare antallet af afgjorte sager, men nok så vigtigt de mange frafaldne sager, hvor p-selskaberne i tre ud af fire tilfælde under klageprocessen valgte at frafalde deres p-afgift. Det betyder, at forbrugerne i 60 procent af tilfældene faktisk får noget ud af at gå til Parkeringsklagenævnet, siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange til hjemmesiden.

Af de 153 sager nævnet afgjorde sidste år, fik forbrugerne medhold i 15 sager, mens p-selskaberne fik medhold i 129. Ni sager blev afvist, skriver FDM.

Sådan klager du

I 2017 blev det politisk besluttet, at der skulle holdes bedre øje med de efterhånden mange private parkeringsselskaber, der udsteder bøder til bilister. Derfor skulle det uvildige klagenævn oprettes.

FDM skriver, at hvis man er utilfreds med en bøde, kan du klage. Det koster et gebyr på 175 kroner, som du får tilbage, hvis du får medhold i din sag.

“Parkeringsklagenævnet kan kun behandle klager over p-afgifter, der er udstedt af private parkeringsselskaber fra 1. juli 2018 og frem. Man skal dog først have klaget til det pågældende p-selskab og fået klagen afvist, inden man kan gå videre til klagenævnet”, skriver FDM.

Parkeringsklagenævnet mødes første gang i begyndelsen af februar og behandler de først sager.

For at få medhold er det dog vigtigt, at du har fuldstændig styr på reglerne for parkering.

I galleriet ovenfor kan du se, om du har helt styr på de vigtigste parkerings regler.

Herunder kan du desuden læse om en bizar sag fra sidste år, hvor en svensk bil fik ikke mindre end 18 parkeringsbøder i København:

Tjek selv: Var din p-afgift faktisk lovlig?

Powered by Labrador CMS