Nu får Bendtner fodlænken på

Nicklas Bendtner skal fra torsdag og de næste 50 dage afsone en voldsdom med fodlænke i København.

Rosenborg-angriberen Nicklas Bendtner, som her ses fejre en norsk pokaltitel i december, skal afsone 50 dages fængsel med en fodlænke i København fra 3. januar. Foto: Ntb Scanpix/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er fra i dag – torsdag 3. januar, at Nicklas Bendtner iført fodlænke skal afsone dommen på 50 dages fængsel for vold.

Tove Moe Dyrhaug, der er daglig leder i danskerens klub, Rosenborg, oplyste inden jul i en mail til Ritzau, at afsoningen sker i København.

Dermed går Bendtner glip af de første træninger i det nye år med holdkammeraterne i Rosenborg, men der er lagt et program for ham, fortæller Dyrhaug til Adresseavisen.

– Der er lagt et konkret træningsprogram for ham i afsoningsperioden, som er udarbejdet af klubben og Nicklas i fællesskab.

– Han kommer til at træne alene og vil blive fulgt af vores sportslige stab. Han vil få mulighed for at træne hver dag, siger Tove Moe Dyrhaug.

Danskerens afsoning slutter 22. februar. Det er stadigvæk tids nok til at kunne komme i form, inden Norges bedste fodboldrække begynder.

Rosenborgs første kamp i Eliteserien i 2019 er 31. marts på udebane mod Bodø/Glimt.

50 dages fængsel

Bendtner blev i Københavns Byret idømt 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør.

I første omgang ankede Bendtner sin voldsdom til landsretten, men han besluttede et par uger senere at acceptere dommen i stedet.

Voldsepisoden fandt sted natten til søndag 9. september i år. Taxichaufføren pådrog sig et dobbelt kæbebrud og blev efterfølgende opereret.

Kort før episoden havde Bendtner og kæresten Philine Roepstorff forladt taxaen uden at betale efter en misforståelse med chaufføren omkring ruten til Bendtners bopæl.

Taxachaufføren satte efter parret for at få sin betaling, og her trådte han på et tidspunkt ud af bilen og kastede en sodavandsdåse mod Bendtner og kæresten uden at ramme.

– Jeg følte mig truet og vidste ikke, hvad der kunne ske med mig og min kæreste, efter at der var blevet kastet ting mod os, forklarede Nicklas Bendtner i retten.

Fodboldspilleren turde ikke gå videre af frygt for et angreb bagfra og valgte i stedet at gå i rask tempo hen mod chaufføren. Her endte han med at slå taxachaufføren med knyttet næve.

– Hensigten var at snakke. Derfor havde jeg hænderne ned langs siden, og da vi løftede armene samtidig, så slog jeg ham. Det var simultant, at vi gjorde det.

– Jeg tror, at jeg slog først på grund af den frygt, der var blevet sat i mig i de foregående minutter, fortalte Bendtner.

Ikke endegyldig klarhed

Politiets anklager mente desuden, at fodboldspilleren efterfølgende havde sparket taxachaufføren i ansigtet. Men det kastede videooptagelser fra taxaen ikke endegyldig klarhed over.

Byretten konkluderede dog, at Bendtner havde tildelt chaufføren et spark. Det afviste Rosenborg-spilleren.

Sådan er reglerne for afsoning med fodlænke

En dømt person skal opfylde en række krav for at få lov til at afsone en fængselsdom med fodlænke i eget hjem.

Sådan er de generelle regler for afsoning med fodlænke:

* Fængselsstraffe på til og med seks måneder kan i nogle tilfælde afsones med fodlænke hjemme hos den dømte. En fodlænke er rem med en elektronisk sender, som sættes fast om anklen. Senderen kommunikerer med en boks i hjemmet, som er i konstant forbindelse med en overvågningscentral hos Kriminalforsorgen.

* Bliver en dømt person godkendt til at afsone en dom med fodlænke, aftaler den dømte et aktivitetsskema med Kriminalforsorgen, og den dømte må kun forlade hjemmet i de aftalte tidsrum med henblik på godkendte aktiviteter. Det betyder, at den dømte fortsat skal passe sit arbejde eller sin uddannelse.

For at få tilladelse til at afsone hjemme skal man opfylde nogle betingelser:

* Boligen skal være egnet til afsoning med fodlænke og give mulighed for den nødvendige overvågning og kontrol. Man kan for eksempel ikke bo på hotel eller herberg.

* Andre beboere over 18 år i hjemmet skal give samtykke til afsoningen.

* Den dømte skal som udgangspunkt være i arbejde eller under uddannelse. Kravet om beskæftigelse gælder dog ikke ved afsoning af fængsel i op til 30 dage. Arbejdsgiver eller uddannelsessted vil få at vide, at den dømte afsoner en dom med fodlænke. Det er nødvendigt, da der skal udpeges en kontaktperson på stedet.

* Den dømte skal som udgangspunkt deltage i et kriminalitetsforebyggende program i Kriminalforsorgen.

* Under afsoningen må den dømte ikke indtage alkohol eller ulovlige stoffer.

* Kriminalforsorgen skal vurdere, at den dømte vil kunne overholde vilkårene. Derfor skal den dømte medvirke i en egnethedsvurdering.

Kilde: Kriminalforsorgen.

– Jeg løftede mit ben for at træde hen over ham for at se, om han var ok. Jeg har ikke sparket ham, sagde Bendtner.

Powered by Labrador CMS