Nu er disse bilister jaget vildt

Så er der hastighedskontrol: Fra 1. maj sætter politiet målrettet ind mod fartsynderne.

Offentliggjort Sidst opdateret

Så er der igen hastighedskontrol på den danske veje.

I dag starter endnu en kampagne, der skal få danskerne til at sænke farten.

Politiet landet over gennemfører fra mandag 1. maj til søndag 7. maj en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Kontrollen er koordineret med Sikker Trafiks kampagne Sænk farten – en lille smule betyder en hel del.

Og det gør den. I galleriet over artiklen kan du se, hvor stor indflydelse den har på både reaktionstid og bremselængde.

Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

Formålet med politiets hastighedskontrol er at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken. Kontrollen foregår primært på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger.

Derudover opretholder politiet et præventivt kontroltryk ved kontrol på andre vejstrækninger. Hastighed var en betydende faktor i halvdelen af de dødsulykker, som skete i perioden 2010-2015.

Høj hastighed kan både være, når man kører hurtigere end fartgrænsen tillader, eller fordi man kører for hurtigt i forhold til vejforholdene. Eksempelvis sker de fleste motorvejsulykker, hvor hastighed er medvirkende årsag, som følge af forholdene, eksempelvis tåge og regn.

Hvorfor igen hastighedskontrol?

For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.

I næsten halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2015 kørte føreren over hastighedsgrænsen.

I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.

Klik dig gennem galleriet over artiklen og bliv meget klogere på fartens indflydelse. Og pas på dig selv og andre, når du sætter dig bag rattet.

Du kan bliver meget klogere adfærd i trafikken hos Rådet for Sikker Trafik. Udover statistikker omkring for høj fart, kan du læse mere om blandt andet tidligere kampagner, cykelhjelme og udvikling.

Det er også på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside, du kan tage testen: Kan du nå at standse.

Powered by Labrador CMS