Notre Dame fortsat i fare for aldrig at åbne igen

For første gang siden den franske revolution blev der i 2019 ikke holdt julegudstjeneste i Notre Dame.

Offentliggjort Sidst opdateret

Der er fortsat overhængende fare for, at hele den ikoniske Notre Dame-katedral må ende som en saga blot. Til trods for massiv finansiering til genopbygningen.

Ifølge Monsignor Patrick Chauvet er konstruktionen nemlig så skadet ovenpå den forfærdelige brand, der hærgede kirkens trækonstruktion tidligere på året, at den risikerer at styrte sammen, skrev Associated Press 1. juledag.

Mediet mødte ham i forbindelse med julegudstjenesten i en nærliggende kirke. Det er første gang siden den franske revolution, der ikke holdes julegudstjeneste i Notre Dame.

– I dag kan vi sige, at der måske er 50 procent chance for, at den bliver reddet. Der er også 50 procent risiko for, at stilladset falder ned ovenpå de tre kamre, så som du kan se, er bygningen fortsat meget skrøbelig, sagde Chauvet.

Forud for den frygtelige brand var 50.000 stykker aluminiumsrør som stillads sat op for at understøtte den gamle kirke, og noget af det er så skadet, at det skal fjernes. Det er den sværeste del af restaureringen af kirken.

Chauvet siger, at det først bliver i 2021, at selve genopbygningen af kirken vil begynde – hvis alt går vel. Han mener, at det vil tage tre år, før Notre Dame igen vil være sikker for offentligheden.

Powered by Labrador CMS