Nordea-chef: Årsløn runde næsten 18 millioner kroner

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

2014 var et godt år for Nordea-topchef Christian Clausen i hvert fald hvad angår løn og pension.

Koncernchefen fik 2,4 millioner euro – svarende til 17,9 millioner dfanske kroner, hvilket er halvanden million mere end i 2013.

Faktisk falder Christian Clausens faste løn en smule, men han får til gengæld en stor bonus, som mere end opvejer nedgangen.

Stigningen skyldes at han har nået en række mål, som er afgørende for den variable del af lønnen. Det drejer sig blandt andet om mål for kundetilfredshed og bankens finansielle resultater.

»Det er Nordeas politik at tilbyde konkurrencedygtige, men ikke markedsledende lønninger til alle medarbejdere, herunder koncernchefen og koncernledelsen. I lighed med tidligere år afspejler niveauet, at Nordea er en af de største banker i Europa og et af de største selskaber i Norden, siger Marie Ehrling, formand for aflønningskomiteen og næstformand for bestyrelsen,« skriver Nordea.

Udover lønstigningen stiger Nordeas pensionsforpligtelse over for Christian Clausen med 2,9 millioner euro – svarende til 21,6 millioner kroner – til svimlende 113,9 millioner danske kroner.

Powered by Labrador CMS