Newcastle-managers geniale indskiftninger sænkede Eriksen og Tottenham

Offentliggjort Sidst opdateret

Newcastle fik søndag eftermiddag fordoblet antallet af sejre i Premier League, da den kriseramte klub hentede en vigtig sejr på 2-1 ude mod det ligeledes dårligt kørende hold Tottenham.

Med en Christian Eriksen, der ikke formåede at gøre den store forskel i nederlaget, kom Tottenham ellers foran på et hovedstødsmål af den ofte udskældte Emmanuel Adebayor, der kom på tavlen for fjerde gang i træk mod Newcastle.

1-0-føringen holdt til pausen, og de fleste troede vel, at det kun var et spørgsmål om sejrens størrelse til Tottenham, da spillerne kom ud til anden halvleg.

Newcastle-manager Alan Pardew viste dog godt manager-arbejde og reagerede hurtigt på sit holds dårlige spil, da han skiftede både Vurnon Anita og Gabriel Obertan ud. En noget sjælden manøvre, når éns hold kun er bagud med et enkelt mål ved pausen.

Pardew erstattede de to spillere med Remy Cabella og Sammy Ameobi, og begge spillere fik en meget værdigfuld betydning for udeholdet.

Da dommeren fløjtede op til anden halvleg stod Eric Dier og snorksov i Tottenhams forsvar, og Sammy Ameobi havde efter kun 10 sekunders spil udlignet Tottenhams føring ved at løbe bagom højrebacken og resolut sparke en lang bold ind i nettet.

Godt 10 minutter senere var den så gal igen i Tottenhams vakkelvorne defensiv, da den anden indskifter Remy Cabella lagde et indlæg ind mellem de to forsvarsspillere Jan Vertonghen og Danny Rose, som slet ikke fik dækket Ayoze Pérez Gutiérrez op, og så kunne den lille spanier bringe sit hold foran på et endnu et hovedstødsmål i kampen.

Tottenham prøvede at ændre kampens udfald med et udmærket pres i slutningen af kampen, men kom aldrig helt tæt på en udligning, og dermed roder Christian Eriksen og holdkammeraterne stadig rundt i midten af Premier League.

Omvendt er Newcastle ikke længere under nedrykningstregen med den vigtige sejr.