Nevø anklages for at gifte sig med dement onkel for at hugge arven

En sag med mange facetter fylder lige nu TV2 Østjyllands nyhedsflade.

En landmand fra Randers-egnen er anklaget af familien for at gifte sig med sin onkel – for at hugge hans arv. “Tossede i hovedet” siger han om familien. Modelfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

For at forstå den pågældende sag, så er vi nødt til at have karaktererne på plads.

Der er den afdøde – og rige – onkel, den mistænksomme søster og hendes mand, politiet, og så er der den afdøde onkels noget yngre nevø, med hvem den demente onkel blev gift i 2014.

Så er scenen ellers sat til et familie-drama uden lige. For Poul Erik Nielsen, der døde i slutningen af februar meget dement, fra Randers-området var – trods giftemålet med nevøen – ifølge hans søster slet ikke interesseret i mænd. Det bliver ikke mindre bemærkelsesværdigt, da der kort efter vielsen blev oprettet en såkaldt ægtepagt, hvor Poul Erik overdrager 5,65 millioner kroner til sin nevø – og ægtefælle – som en gave.

Det mener Poul Eriks søster er udtryk for et fupnummer med berigelse for øje.

Nogen blandede sig

Over for TV2 Østjylland nægter nevøen, der er landmand i området, fuldkomment at skulle have giftet sig med den noget ældre onkel for pengenes skyld. Han kalder resten af familien for tossede oven i hovedet og henviser derefter til sin advokat.

Ragnhild Gregersen, som også har den nu 43-årige mand som nevø, fandt først ud af, at der var sket noget, da hun gik i banken for sin bror.

– Min bror klagede over, at han ikke kunne finde ud af sine pengesager. Nogen blandede sig i dem. Men han kunne ikke forklare, hvad der var galt, siger hun til Tv2 Østjylland. Da hun sammen med sin mand kom ned i banken, fik de at vide, at den allerede da svært demente Poul Erik var blevet gift med nevøen.

Meldt til politiet

Efter den mærkelige oplevelse har Ragnhild Gregersen og hendes søster derfor anmeldt deres nevø til Østjyllands Politi. De mener, at Poul Erik Nielsen ikke var klar over, hvad han gjorde, da han blev gift.

Ifølge arveretsadvokat Ulrik Grønborg er der intet ulovligt i at gifte sig med sin onkel. Men han har aldrig set noget lignende.

– Voksne mennesker må gerne indgå ægteskab, uden at de nødvendigvis elsker hinanden højt, siger Ulrik Grønborg til TV2 Østjylland.

Politiet bekræfter over for TV-stationen, at sagen efterforskes.

Familien er stadig overbevist om, at Poul Erik Nielsen er blevet snydt.

– Min bror har altid sagt, at hans penge skulle deles mellem os søskende. Min nevø har aldrig taget sig af ham.

– Det er mig, der er kommet med mad til ham, kørt ture med ham og hjulpet ham. Og det var mig, der holdt ham i hånden, da han døde, siger Ragnhild Gregersen til TV2 Østjylland.

Powered by Labrador CMS