Netflix-stifter klapper kassen i

Reed Hastings, en af Demokraternes største bidragydere, har offentligt trukket støtten til Joe Biden

Udgivet Opdateret

Reed Hastings' politiske indflydelse og støtte

Reed Hastings, grundlægger af Netflix, har været en markant donor til det Demokratiske parti i USA, især under Donald Trumps præsidentskab.

Sammen med sin hustru Patty Quillin har Hastings doneret over 20 millioner dollar til Demokraterne, primært til kampagner i Kongressen.

Hastings har trukket sin støtte til Joe Biden som præsidentkandidat, opfordrer til at en ny demokratisk leder skal udfordre Donald Trump.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Mangemilliardæren Reed Hastings, som i slutningen af 1990'erne stiftede Netflix og i dag er en af de største bidragydere til Demokraterne i USA, har offentligt trukket sin støtte til Joe Biden som præsidentkandidat.

Det skriver Hastings i en e-mail til avisen The New York Times.

Må træde til side

- Biden må træde til side og lade en energisk demokratisk leder slå Trump (Donald Trump, ekspræsident og formodet republikansk spidskandidat, red.) og holde os sikre og velhavende, skriver han.

Hastings og hans hustru, Patty Quillin, begyndte stordonationerne til Demokraterne, mens Donald Trump stadig var præsident mellem 2017 og 2021.

Har givet 138 millioner

I alt har de givet mere end 20 millioner dollar, 138,7 millioner kroner, til partiet.

Ifølge avisen er langt størstedelen af det beløb udbetalt til demokratiske kampagner i forbindelse med til valg i Kongressen.

Kongressen er USA's parlament og består af underhuset, Repræsentanternes Hus, og overhuset, Senatet.

Ven som erstatning

Hastings gav cirka 1,5 millioner dollar, 10,4 millioner kroner, til Bidens kampagne, da han blev valgt som præsident i 2020.

Reed Hastings er ifølge The New York Times gode venner med Gavin Newsom, som er guvernør for delstaten Californien. Newsom er en af dem, som flere medier har nævnt som en mulig erstatning for Biden.

Flere opfordringer

Meldingen kommer efter tiltagende kritik af den 81-årige præsident ovenpå sidste uges debat med tidligere præsident Donald Trump.

Demokratiske Raúl Grijalva blev onsdag det andet medlem af Repræsentanternes Hus til at opfordre Biden til at trække sig fra præsidentvalget 5. november.

Biden afviser

Partifællen Lloyd Doggett, der repræsenterer delstaten Texas, var den første fra Repræsentanternes Hus til at opfordre præsidenten til at trække sig.

Biden har indtil videre afvist at trække sig.

Powered by Labrador CMS