Nej-partier: Det er skræmmekampagne

Foto: -Arkiv- SE RITZAU Kristian Thulesen Dahl om aftale om retsforbehold BV.: ARKIVFOTO. V-formand Lars Løkke Rasmussen vil ikke være statsminister for enhver pris, siger han. Blå blok undrer sig. (se Ritzau historie 110042) -Arkiv- Thulesen Dahl blander sig nu i salget af DONG (: Lars Løkke laver politiske kovendinger BV.: Enige politikere: Beskæftigelsessystemet er kollapset BV.: Kristian Thulesen Dahl, Gruppeformand for Dansk Folkeparti, på vej til forhandlinger i Finansministeriet, i forbindelse med finansminister Claus Hjorts sparekrav til det offentlige. (Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix 2014)
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er skræmmekampagne, at Danmark skulle ryge ud af Europol med gældende retsforbehold, siger nej-partier.

Folketingets EU-venlige partier fører skræmmekampagne, når de hævder, at Danmarks deltagelse i det europæiske politisamarbejde Europol vil blive lammet, hvis ikke det gældende retsforbehold erstattes af en særlig tilvalgsordning.

Det siger de EU-skeptiske partier, Dansk Folkeparti og Enhedslisten:

– De EU-begejstrede partier forsøger at bilde befolkningen ind, at afstemningen bare handler om, hvorvidt Danmark skal deltage i Europol eller ej. Men det er så tæt på løgn, som man kan komme, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

– Det er decideret misinformation, at retsforbeholdet afholder os fra at deltage i internationalt politi-samarbejde. Hvis vi ønsker det, kan vi deltage i Europol, for eksempel gennem en parallelaftale, som både Norge og Schweiz har, siger hun.

Samme toner lyder fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

– Jeg ville løse denne her konkrete sag med parallelaftaler. Det har Norge, og det skal vi naturligvis også have, siger han og fortsætter:

– Jeg har ikke kunnet finde nogen, der har kunnet pege på et EU-land, der ikke synes, det kunne være interessant at have aftaler med Danmark om udveksling af kriminelles adfærd.

Spørgsmål: Tror du, at Danmark kan få alle de parallelaftaler, man godt kunne tænke sig?

– Det er jo ikke sådan, at der ikke samtales på tværs af landene. Hvis Danmark står fast ved folkeafstemningen, så ved man jo i EU, at den eneste måde at klare det på er gennem parallelaftaler, og så får vi dem, ligesom tilfældet har været i Norge.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS