Nationalister: Vi skal have lukket den åbne dør til Europa

Debatmøde med græske Gyldent Daggry. I midten Daniel Carlsen, Partileder, Danskernes Parti. til højre Giorgos Epitideios, Europaparlamentsmedlem, Gyldent Daggry. Til venstre Yvan Benedetti fra Frankrig. Foto: Nils Meilvang/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Luk den åbne dør til Europa, før vores lande overtages af folk udefra.

Hovedbudskabet var ikke til at tage fejl af fra de tre talere, der lørdag formiddag holdt debat på Folkemødet på Bornholm.

I et tætpakket telt diskuterede repræsentanter fra det græske parti Gyldent Daggry, den franske nationalistiske forening l’uvre Française (den franske mission, red.) samt Danskernes Parti det, de ser, som et alarmerende fælles europæisk udlændingeproblem.

»Vi har det samme problem med immigration i Frankrig, Grækenland og Danmark,« sagde Yvan Benedetti fra l’uvre Française, der for to år siden blev forbudt i Frankrig.

»Døren til Europa er ødelagt, og vi vil sætte den tilbage på plads,« slog Yvan Benedetti fast på et lettere gebrokkent fransk, men med fingeren i vejret for at pointere hans synspunkt.

Omkring 80 mennesker havde taget plads på stolerækker og uden for det hvide telt i den ene ende af festivalområdet, der lørdag var badet i en bagende sommersol.

I midten af de to udenlandske gæster var Daniel Carlsen, leder af Danskernes Parti, der havde stået for invitationen. Hans håb med lørdagens arrangement var at skabe opmærksom om det, flere grupperinger i europæiske lande ser som en højaktuel trussel. At de mange immigranter, der strømmer mod Europa, potentielt vil gøre de etniske befolkninger til et mindretal. Derfor ønsker grupperne at danne en fælles front.

»Europas folk vil uddø, hvis vi ikke gør noget nu,« lød det fra Daniel Carlsen, som tidligere på dagen havde SF-politikeren Özlem Cekic (SF) til højintens debat.

Lørdagens folkemødedag er omgæret af et usædvanligt højt sikkerhedsniveau, da den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders også besøger Allinge på Bornholm.

Sikkerheden var også til at få øje på ved Danskernes Partis telt, hvor flere betjente med skudsikre veste patruljerede omkring det hvide telt, og der var også hyret private sikkerhedsvagter til at holde øje med publikum.

Der var dog hverken mødt moddemonstranter med bannere eller slagord op, selvom flere spørgsmål fra publikum var præget af en modstridende holdning til de tre personer på scenen. Begge dele var Daniel Carlsen dog efterfølgende godt tilfreds med.

»Det er rigtig positivt, at der sidder forskellige mennesker. Der sidder folk, der er uenige med os eller midt imellem. Det giver et bedre udgangspunkt for debatten,« sagde han efter mødet.

Powered by Labrador CMS