Nadal møder er ustoppelig stjerne

Carlos Alcaraz er klar til sit andet møde med Rafael Nadal og regner med at yde bedre modstand end sidst

Carlos Alcaraz er den yngste semifinalist i Indian Wells-turneringen siden André Agassi i 1988.
Carlos Alcaraz er den yngste semifinalist i Indian Wells-turneringen siden André Agassi i 1988.
Offentliggjort Sidst opdateret

18-årige Carlos Alcaraz kylede tidligt fredag morgen dansk tid den forsvarende mester, Cameron Norrie, ud af ATP-turneringen Indian Wells.

6-4, 6-3 vandt den spanske tenniskomet, der har fået en fremragende start på 2022 med 13 sejre og kun et enkelt nederlag.

Nu venter et møde med idolet Rafael Nadal i en spændende semifinale lørdag aften dansk tid. Og Nadal har masser af roser til Alcaraz.

Kan lide ham

- Han er ustoppelig i forhold til sin karriere. Han har alle ingredienserne. Han har al passionen. Han er ydmyg nok til at arbejde hårdt.

- Jeg kan lide ham. Jeg ønsker ham alt det bedste. Ikke lige når han spiller mod mig, men generelt, siger Nadal ifølge AFP.

Med sine 18 år er Alcaraz den næstyngste semifinalist i Indian Wells-turneringen nogensinde. Kun André Agassi var med sine 17 år yngre i 1988-udgaven.

Tævet i Madrid

- Jeg nyder hvert eneste sekund. Jeg har ingen ord til at beskrive mine følelser lige nu, siger Alcaraz lige efter sin sejr over Norrie til atptour.com.

Den spanske teenager mødte i maj sidste år for første og hidtil eneste gang sin 35-årige landsmand.

Nadal tævede dengang Alcaraz med 6-1, 6-2 i Madrid.

Kommer ikke til at ske

- Jeg husker, at mit spil var meget, meget nervøst. Nu har jeg trænet med ham et par gange, og jeg ved, hvordan jeg skal spille mod ham.

- Han kan selvfølgelig ødelægge mig igen, men jeg tror ikke, at det kommer til at ske, siger Alcaraz.

Alcaraz vandt i februar sin anden ATP-titel ved at besejre hjemmebanefavoritten Diego Schwartzman i finalen ved Rio Open.

Møder idol

Han er nummer 19 på den seneste verdensrangliste, hvor Nadal er nummer 4.

- Det er ikke hver dag, at man skal møde sit idol. Selv om jeg taber kampen, vil jeg være glad. Men lige nu er jeg fokuseret på at gøre mit bedste mod Rafa og udnytte mine chancer, siger Alcaraz.

Nadal har i en lang og glorværdig karriere vundet 91 ATP-titler. I januar vandt han Australian Open og overgik med sin 21. grand slam-titel sine evige rivaler Novak Djokovic og Roger Federer.

Nadal er efter 19 sejre i træk ubesejret i 2022.

Kort om Rafael Nadal

* Navn: Rafael Nadal Parera.

* Fødselsdag: 3. juni 1986 (34 år).

* Fødeby: Manacor på Mallorca i Spanien.

* Højde: 1,85 meter.

Kilde: Ritzau
Powered by Labrador CMS