Mystiske danske satanmønter dukket op i England

Arkæologer har fundet mønterne i forbindelse med en udgravning i katedralen i Bath

Mønterne er fundet i den smukke katedral i Bath fra år 975. (Foto: Iris)
Offentliggjort Sidst opdateret

Engelske arkæologer har i forbindelse med en udgravning i katedralen i Bath gjort sig et spektakulært fund, skriver avisen The Independent.

De har fundet to mønter – dateret 13. 1973 på øen Anholt midt i Kattegat – med den latinske tekst Civitas Diaboli, der på dansk betyder djævlens by.

Dermed er England nu også blevet en del af en årtier lang happening, som den nu afdøde dansker Knud Langkow står bag. Politiken afslørede Langkow i en artikelserie tilbage i 2013.

Rygter om tilbedelse af djævelen på Anholt holdt i liv i årtier

Knud Langkow havde for egen fornøjelses skyld produceret hundredvis af mønter, samt en række breve og genstande, som det blev hævdet havde med en satankult på Anholt at gøre.

Han opdigtede historier om ypperstepræstinden Alice Mandragora, mystiske karakterer som Karl Klunck og Dunk Wokgnal (Knud Langkow stavet bagfra) og om ”ligvendingsfester” på Anholt, og han gemte genstandene under montrer og statuer på museer, og på prædikestole og under kirkebænke i kirker. Og de bliver ved med at dukke op.

Knud Langkows lange happening startede i 1973, da der blev gjort flere fund på Anholt, der kunne tyde på en form for tilbedelse af satan.

En 7-årig dreng fandt eksempelvis et emitteret menneskehoved med krone på en stage, en barnesko, et messingrøgelseskar med sorte perler og ni sorte lys, står der i Politikens artikel.

En politimand blev dengang sendt til Anholt, men kunne ikke opklare sagen, der forblev uopklaret indtil lang tid efter Knud Langkows død i 2004. Og alligevel lever sagen videre i dag.

Powered by Labrador CMS