Myndigheder advarer: Dette program fra Apple skal du slette fra din computer

Manglende opdateringer til et program designet af IT-giganten Apple får nu de amerikanske sikkerhedsmyndigheder til at advare mod at have programmet installeret på sin Windows-computer.

Er din computer en åben invitation til lyssky hackere? Det kan den snildt være. Modelfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Det kan lyde pudsigt, set i lyset af en nyhed, vi for nylig bragte her på Newsbreak.dk, hvor der stod, at danskere er trætte af Apples opdateringer, men nu er problemet faktisk en manglende én af slagsen.

Har du Apples video-afspiller Quicktime installeret på din computer med Windows-styresystemet, så er du garanteret et let mål for lyssky typer, der gerne vil bryde ind i din computer. Programmet bliver nemlig ikke længere opdateret til Windows, og dermed bliver eventuelle sikkerhedshuller ikke lukket i forbindelse med nye versioner.

Det gør din computer og dig til et let offer, og den situation har nu fået den amerikanske sikkerhedstjenestee Homeland Security til offentligt at advare mod at have programmet installeret på computeren.

På sin hjemmeside skriver US-CERT, der er Homeland Securitys afdeling for IT-sikkerhed:

– Ifølge Trend Micro vil Apple ikke længere udkomme med sikkerhedsopdateringer til Quicktime til Windows. Det gør programmet sårbart for udnyttelse.

Slet programmet

Selv om Quicktime fortsat virker fint på en Windows-computer, så vil de manglende opdateringer være af så afgørende betydning, at du bør slette programmet omgående. Det er som regel kun et spørgsmål om tid, før ondsindede hackere finder vej gennem disse huller. Angiveligt er der allerede fundet mindst to i den nyeste version af Quicktime, der altså er den sidste.

På Apples hjemmeside kan du læse, hvordan du sletter programmet, hvis du er i tvivl. Det hele står på dansk.

Powered by Labrador CMS