Muskelmanden indtog Hollywood

Nu fylder han 80 år

Offentliggjort

Sven-Ole Thorsens nu 80-årige liv har mildt sagt været todelt.

Som ung var han efter eget udsagn høj, ranglet og usikker. 

Han arbejdede først som murer, tømrer og maskinarbejder, og i hans 20'ere fandt han styrken frem gennem vægtløftning og styrketræning.

I 1971 åbnede han sit eget fitnesscenter i København, og op gennem 1970'erne var han bedst kendt som Danmarks stærkeste mand.

Et langvarigt vendskab

En mangeårig udlandsdrøm lurede dog i horisonten.

Sven-Ole Thorsen mødte den tidligere bodybuilder og skuespiller Arnold Schwarzenegger for første gang i 1977, da Thorsen inviterede Schwarzenegger til Danmark for at holde oplæg om filmen "Pumping Iron".

Mødet mellem de to stærke mænd skulle vise sig at definere de næste mange år af Sven-Ole Thorsens liv. Og det skulle samtidig vise sig at være begyndelsen på et langvarigt venskab.

På Thorsens 40-års fødselsdag sad han filosoferende og drømte sig hen til et sted, hvor solen skinner. 

Et halvt år senere skiftede han København ud med Californien.

Han havde egentlig ikke nogen planer om at jagte en karriere inden for filmbranchen, men tilfældighederne ville det anderledes. 

- Efter et par dage i Los Angeles ringede jeg til Arnold Schwarzenegger, for han var den eneste, jeg kendte i byen, fortalte Thorsen i et interview med Børsen sidste år. 

Schwarzenegger tog Sven-Ole Thorsen med til filminstruktøren John Milius, som ville lave filmserien "Conan the Barbarian". 

Filminstruktøren kunne lide den bomstærke dansker.

- Det ene tog det andet, og det endte med, at jeg lavede de tre "Conan the Barbarian"-film, sagde Thorsen.

20 år i Hollywood

I alt blev det til en 20-årig periode med filmindspilninger som skuespiller og stuntmand og et liv i Hollywoods glamourøse skær. 

Sven-Ole Thorsen har i karrierens løb medvirket i 160 spillefilm og tv-produktioner.

Undervejs har han spillet sammen med store hollywoodstjerner som Sylvester Stallone, Gene Hackman, Steven Seagal, Clint Eastwood og Sean Connery foruden altså kompagnonen Arnold Schwarzenegger.

Thorsen blev i årenes løb i Hollywood advaret med fortællingen om, at telefonen stopper med at ringe, når man runder 60 år. 

Og det ordsprog fik Sven-Ole Thorsen også selv at føle, da der efterhånden blev langt mellem opkaldene. 

I sidste ende valgte han at flytte tilbage til Danmark, og i dag er det amerikanske eventyr en saga blot.

- Men jeg tænker da nogle gange på, hvor heldig jeg var at tage til Amerika som 40-årig og bruge de næste mange år på at lege røvere og soldater og tilmed få penge for det.

Det ene tog mildt sagt det andet for Sven-Ole Thorsen. Det endte med en 20-årig periode med filmindspilninger som skuespiller og stuntmand samt et liv i Hollywoods glamourøse skær. Tirsdag fylder han 80 år.
Powered by Labrador CMS