Mug og bræk: Burger-kæde får sure smiley’er

Tre Burger King-restauranter har fået gevaldigt sure smileyer efter besøg fra Fødevarestyrelsen. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Møgbeskidte køkkener og bræk på bordet har givet flere Burger King-restauranter meget sure smiley’er

Der er så møgbeskidt på flere Burger King-restauranter, at Fødevarestyrelsen er skredet ind med nogle af de hårdeste sanktioner, de har til rådighed.

Ekstra Bladet kan berette om bræk på bordet, mug på brødet og restauranter, hvor det sejler med affald og snask.

Avisen har gennem flere måneder kunne afsløre, at en række af Burger Kings restauranter døjer med at overholde de simpleste hygiejne-regler. Burger King i Holstebro har på to måneder fået to bøder på 10.000 kroner, fordi inventaret var smurt ind i et tykt lag skidt.

I Køge har Burger King med få ugers mellemrum fået bøder på 15.000 kroner og 22.500 kroner – blandt andet, fordi de var grøn skimmel på reoler, hvor grøntsager blev opbevaret.

En af de mest besøgte restauranter, Burger King på Rådhuspladsen i København, fik besøg af Fødevarestyrelsen, og restauranten flød med affald i spiseområdet. Gulvet var dækket af fedt og gamle madrester. I marts betød det en bøde på 15.000 kroner.

Har endnu ikke lært at gøre rent

Da Fødevarestyrelsen var på genbesøg, stod det klart, at personalet i restauranten ikke havde lært at gøre rent i mellemtiden:

Ekstra Bladet måtte ikke følge med ind i køkkenet, men Fødevarestyrelsen oplyser her efterfølgende, at man har tildelt filialen en bøde på 22.500 kroner, fordi der stadig ikke var gjort rent. Langt fra.

Ved frituren lå gamle madrester, der var sorte belægninger på væggene og tykt lag gammelt fedt på gulvet. Store ansamlinger af fedt mellem inventaret. Ved de færdig-tilberedte pommes frites var der stor risiko for, at snavs kunne ryge direkte ned i pommes frites’ne.

Udsugningen ved bøfgrillen var med et tykt lag sort snavs med risiko for at det ville kunne falde af i flager og ned på bøfferne.

Brødristeren var med klistrede gule belægninger. Og der var ikke sikret mod skadedyr.

Der er igangsat tiltag

Ekstra Bladet har ikke kunne få et interview med Burger King, men kædens direktør i Danmark har skrevet i en mail:

– Vi har fra central side igangsat en række tiltag, der skal være med til at sikre optimale rengørings- og hygiejne forhold på alle vores restauranter, ligesom vi har gjort samtlige restauranter opmærksom på vigtigheden af ekstra bemanding i spidsbelastnings-perioder såsom weekendnætter.

– Det er med stor beklagelse, vi hos Burger King har erfaret, at restauranten på Rådhuspladsen har fået endnu en negativ smiley i forbindelse med Fødevarestyrelsens seneste besøg lørdag den 19. April klokken 4.30 om natten.

– Der må ikke herske tvivl om, at Burger King tager bemærkningerne i rapporten meget alvorligt.

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport for Burger King på Rådhuspladsen her.

Powered by Labrador CMS