Minister: Omstridt taxa-app er ulovlig

Transportminister Magnus Heunicke (S) mener, at taxa-tjenesten Uber er ulovlig. Foto: David Leth Williams/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Transportminister Magnus Heunicke (S) mener, at taxa-tjenesten Uber er ulovlig.

Transportminister Magnus Heunicke (S) vurderer, at taxatjenesten Uber er ulovlig. Men indtil politiet er færdig med at undersøge sagen, kan du stadig køre med tjenesten uden at være med til at bryde loven, siger han.

»Trafikstyrelsen har meldt Uber til politiet, og politiet undersøger hele konceptet bag tjenesten. Samkørsel er lovlig, og delebiler er fint, men Uber lader til at være på den anden side af, hvad vi kan tillade i Danmark,« siger transportministeren.

Uber er allerede blevet forbudt i flere lande, og det er altså Heunickes vurdering, at det samme vil ske i Danmark. Den danske lovgivning har klare krav til forbrugersikkerhed og til lønmodtagersikkerhed, og det lever Uber ikke op til, siger han.

»Derfor er min vurdering, at det er uden for lovens rammer. Det er en ordning, hvor du ikke har nogen forbrugerrettigheder, ingen rettigheder som lønmodtager, ingen overenskomst, ingen sikkerhedskrav og ingen uddannesleskrav. Og så risikerer vi at slå bunden ud af arbejdsmarkedet,« siger Magnus Heunicke.

Til gengæld vil ministeren gerne se på at skabe bedre muligheder for delebiler og samkørsel, som man ikke må tjene penge på.

»Vi vil gerne fremme den lovlige del. Hvis det viser sig, at Uber er lovligt, har vi en helt ny situation,« siger Magnus Heunicke, der endnu ikke vil tage stilling til, om det så skal betyde lovændringer.

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) er også positiv overfor at se på det generelle marked for samkørsel og lignende ordninger.

»Fremadrettet vil partierne nu sætte sig sammen og drøfte, om det er muligt at udvide loven lidt, så vi kan give mere plads til mere konkurrence på området. Men det skal være en fair konkurrence, og vi skal sikre tryghed for passagererne,« siger han.

Powered by Labrador CMS