Millioner til busser til tiden

Sydtrafik er klar med projekt, der skal sikre, at passagerer ikke står og vener unødigt ved bussen. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Offentliggjort Sidst opdateret

Sydtrafik er klar til at rulle realtids-projekt ud i hele området

Hvor er bussen? Er den kørt, eller er den på vej, og hvor længe skal jeg vente? Det vil man rigtig gerne vide, når man står og venter ved stoppestedet, og snart bliver Sydtrafik i stand til at levere den vigtige information.

Det skyldes ikke mindst et tilskud på 4,8 millioner kroner fra statens pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder. Beløbet svarer til halvdelen af det beløb, Sydtrafik har vurderet, det vil koste at indføre realtid og sikring af korrespondancer i hele Syd- og Sønderjylland, og med statens penge i kassen, er projektet sikret gennemførelse.

– Vi er meget tilfredse med, at forligspartierne har tilgodeset vores realtidsprojekt, siger Sydtrafiks formand, Jesper Frost Rasmussen.

– Projektet er helt afgørende for, hvilken grad af service, vi kan tilbyde vores kunder. Realtids information er ekstra værdifuld, når der ikke lige kommer en bus igen om fem minutter, siger formanden.

Systemet klar efter test

Sydtrafik har i første halvår af 2015 testet realtidssystemet i et pilotprojekt i busserne i Esbjerg Kommune. De fejl og mangler, der har vist sig, er blevet luget ud, og Sydtrafik er nu klar til at rulle systemet ud i hele det syd- og sønderjyske område.

Trafikselskabet forventer, at alle busser vil have realtid i starten af 2016. Systemet sender data til Rejseplanen, så kunderne får besked, når de søger en rejse her. Derudover kan man få Rejseplanen til at give besked, når der er forsinkelser på en given rejse.

Syd- og Sønderjylland har fået i alt ni ud af de 50 millioner, der var til rådighed fra Statens Pulje til forbedring af den kollektive trafik.

Powered by Labrador CMS