Milliondusør udlovet i eftersøgning af forsvundet dreng
Fem-årige William har været forsvundet i to år. Nu udloves en dusør på 1 million dollars til den person, der kender drengens opholdssted.
Det er i dag to år siden, at dengang tre-årige William Tyrrell forsvandt. I den forbindelse har politiet nu udlovet den største dusør i New South Wales historie. Dusøren gives til den eller de personer, der har informationer, der kan føre politiet til forsvundne William. Det skriver det anerkendte medie Sydney Morning Herald.
William forsvandt for to år siden i sin bedstemors have. Igennem de to år, den lille australske dreng har været forsvundet, har det ikke lykkedes politiet at opklare, hvad der er sket ham. Så nu tager politiet drastiske midler i brug i håbet om et gennembrud. De udlover hele en million dollars til den eller de personer, der kan føre dem til William. Dusøren blev annonceret i dag, på den anden årsdag for Williams forsvinden.
Fortiere vil ikke møde sigtelser
– Vi udlover den højeste dusør nogensinde for at få William hjem til sin familie, siger politikommissær Mike Baird og fortsætter:
– Vi håber, at milliondusøren vil motivere enhver med informationer til at træde frem.
Den ledende efterforsker Gary Jubelin forsikrer, at enhver med informationer om Williams opholdssted, der endnu ikke er kommet frem, ikke vil møde sigtelser, for at have tilbageholdt informationer. Politiet er kun interesseret i at finde drengen.
– Det er uacceptabelt, at vi efter to år endnu ikke har fundet ud af, hvad der skete med William, siger Jubelin og fortsætter:
– Jeg er sikker på, det kun er et spørgsmål om tid, inden vi finder ud af, hvad der er sket. Hvis politiet opsøger dig for informationer, er der ingen dusør.
Politi eftersøger 600 mistænkte
William forsvandt fra sin bedstemors have 12. september 2014. I løbet af de to års efterforskning har politiet modtaget information på omkring 600 mistænkte, hvoraf 200 af dem ikke er blevet identificeret. De uidentificeredes udseende er ofte beskrevet af personer, der har set mistænkelig opførsel -samt information samlet af politiet.
I et forsøg på at fjerne de mistænkte på listen, er information om de 400 personer sendt ud til lokalpolitiet i hele landet.
– Jeg vil gerne understrege, at vi ikke er helt fortabte, selvom vi har så mange mistænkte, siger Jubelin og fortsætter:
– Vi har blot valgt at efterforske den her sag meget bredt.
Stadig håb om liv
Jubelin siger også, at politiet er åbent overfor muligheden, at William stadig er i live.
– Vi holder alle muligheder åbne, og indtil vi har beviser for det modsatte, efterforsker vi denne sag som om William stadig er i live. Vi har lovet Williams familie, at gøre vores yderste for at finde ud af, hvad der er sket med ham – uanset om han er i live eller ej.
Jubelin opfordrer dog offentligheden til ikke at spilde politiets tid med ligegyldige tips. I stedet leder politiet især efter bestemte informationer:
– Vi er interesseret, hvis et barn lige pludselig er kommet ind i en familie, siger han og fortsætter:
– Hold øje med hvordan folk reagerer, når der snakkes om William Tyrrell. Det er en meget kendt sag. Nogle vil måske overreagere. Nogle vil måske ikke engang snakke om sagen. Anmeld alt hvad der er mistænkeligt, og vi vil følge op på det.
Politiet har tidligere sagt, at William kunne have været et mål for pædofile på den nordlige kyst. Sagen er blevet overført til retsmedicinsk afdeling i byen, der normalt arbejder med dødsfald, men fra politiet lyder det altså, at de fortsætter efterforskningen, som om William stadig er i live.