Menneskesmugling: Tre udvist af Danmark for evigt

Tre personer er blevet dømt for omfattende menneskesmugling. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

To mænd og en kvinde, tiltalt for i alt at have smuglet 43 mennesker ind i Danmark, er nu blevet dømt til to og et halvt års fængsel og udvisning af Danmark.

Det har taget lang tid for politiets anklagere at komme i gennem sagen om to mænd og en kvinde, der nu er dømt for at have smuglet i alt 43 mennesker illegalt ind i Danmark.

Personerne kom primært fra Syrien og Irak.

Ved retten dømtes de tre til hver to og et halvt års fængsel og en livstidsgældende udvisning af Danmark. Det betyder, de ikke længere er velkomne her i landet.

Særlig grov sag

Der er ifølge Anne Marie Fink, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tale om en særlig grov sag, fordi det voldsomt store antal af smuglede personer fortæller historien om et velorganiseret netværk, hvor det primære formål ved smuglingen var økonomisk gevinst. Det skriver politiet i en pressemddelelse torsdag aften.

– Dommen og ikke mindst udvisningen for bestandigt sender forhåbentlig et meget klart signal til de organiserede kriminelle miljøer. Dette er et indsatsområde, hvor Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi også fremadrettet vil prioritere med de nødvendige efterforskningsmæssige resurser, siger politiinspektør Kim Kliver.

De dømte har alle tre valgt at anke sagen til landsretten.

Powered by Labrador CMS