Medie: Regeringen vil afskaffe omstridt forsørgerpligt

Foto: Colourbox free
Offentliggjort Sidst opdateret

Som led i forhandlingerne om næste års finanslov vil regeringen, SF og Enhedslisten afskaffe den omstridte gensidige forsørgerpligt i kontanthjælpssystemet. Det skriver DR Nyheder.

Forsørgerpligten har været udsat for hård kritik, siden den blev indført i forbindelse med kontanthjælpsreformen i 2013.

Desuden er forslaget om at forlænge arbejdsmarkedsydelsen – ifølge DR Nyheders oplysninger – opgivet. I stedet indføres en ny ydelse, der hører hjemme i kontanthjælpssystemet, som angiveligt har haft arbejdstitlen »kontantydelse« under forhandlingerne.

Ydelsen kan gives til folk, der hverken kan modtage dagpenge eller kontanthjælp. Den udbetales dog efter særlige regler – og altså ikke per automatik.

Den ny ydelse svarer økonomisk til arbejdsmarkedsydelsen – svarende til 60 procent af dagpengene for ikke-forsørgere og 80 procent for forsørgere.

En endelig aftale om dagpenge ventes at falde på plads torsdag, oplyser TV 2 News. Således skulle vejen være banet for en endelig aftale om finansloven for 2015.

Enkelte andre delforlig udestår dog fortsat – eksempelvis en aftale om en forstærket indsats mod social dumping.

Powered by Labrador CMS