Medarbejdere på samme arbejdsplads døde som fluer: Kollega forgiftede deres mad

21 dødsfald blandt medarbejdere på samme arbejdsplads efterforskes

Manden dryssede giftige tungmetaller ud over kollegernes madpakker. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

En 56-årig tysk mand, der har arbejdet for firmaet ARI Armaturen siden han var 18 år gammel, har tilsyneladende ikke været vild med sine kolleger.

I maj opdagede en medarbejder i virksomheden noget hvidt pulver på sin madpakke. Han blev mistænksom, og fik sin chef til at kigge overvågningen igennem. Her viste det sig, at den 56-årige mand havde drysset pulveret på kollegaens madpakke, skriver Ekstra Bladet.

Pulveret viste sig at være mere end en dårlig joke – det var blyacetat, der også kendes som blysukker. Det er et meget giftigt stof, der kan gøre stor skade på de indre organer.

Efterforskning afslører vild fortid

Politiet valgte derfor at sigte manden for drabsforsøg, og under ransagningen af hans hjem fandt man flere stoffer, der kan bruges til forgiftning. Heriblandt kviksølv, bly og cadmium.

Siden har politiet udvidet efterforskningen af den 56-årige til at omfatte intet mindre end 21 dødsfald i virksomheden, der går helt tilbage til år 2000. Manden skulle have drysset gift på madpakken hos dem alle.

Flere skulle være døde af kræft eller hjertetilfælde, som kan være forårsaget af forgiftning af tungmetaller. Foruden de omkomne medarbejdere er to personer i koma, mens én er i dialyse.

Den 56-årige beskrives af direktøren for ARI Armaturen som “påfaldende upåfaldende”, skriver Deutsche Welle. Han har nægtet at udtale sig til politiet om sagen.

Powered by Labrador CMS