Matchfixing: Betjente meldt for afpresning

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Politifolk var så ivrige efter at opklare sag om matchfixing, at de gik for langt, mener tiltalte.

De involverede i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing føler sig så dårligt behandlet af politiet, at to betjente er blevet anmeldt for afpresning til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUB).

Det er kommet frem tirsdag formiddag i Københavns Byret, hvor de to betjente er indkaldt for at vidne i sagen, der drejer sig om to fixede fodboldkampe i 1. division tilbage i 2010.

Tidligere i forløbet har både de to tiltalte og et vidne forklaret, at politiet har truet dem til at fortælle om deres rolle i sagen.

Det resulterede i særdeles detaljerede tilståelser fra den 28-årige hovedtiltalte, MT, og den anden tiltalte, 26-årige MB. I dag nægter de sig begge skyldige.

Betjente afviser anklager

I retten afviser de to betjente imidlertid at have presset nogen til at sige noget.

– Jeg havde ingen aktier i at presse ham til noget som helst, siger den mandlige politimand om en afhøring af MT, hvor den tiltalte ifølge betjenten på eget initiativ valgte at fortælle om matchfixing.

Baggrunden for afhøringen var, at den 28-årige over en periode havde haft kontakt med politiet i en sag om afpresning.

MT frygtede for sin sikkerhed, efter at to mænd var trængt ind i hans lejlighed i København og havde stukket en kniv ned i halsen på ham, da de mente, han skyldte dem penge.

Politiet betingede imidlertid beskyttelsen af ham med, at han fortalte om matchfixing, forklarede han ved et tidligere retsmøde.

Men sådan ser den mandlige betjent ikke på det, fastslår han i retten.

– Jeg har nok sagt til ham, at kender man hele baggrunden for en afpresningssag, så er den lettere at opklare. Men jeg valgte også at sige til ham, at han risikerede at blive sigtet, siger politimanden.

Det næste vidne er en kvindelig politiefterforsker, som erkender, at hun muligvis gik for langt i sin afhøring af en ung mand, som hverken er sigtet eller tiltalt.

Han kender imidlertid de to tiltalte og var indkaldt som vidne ved det første retsmøde, hvor han kritiserede den kvindelige betjent for sin adfærd.

– Jeg følte, at han holdt noget tilbage. Så jeg fortalte ham, at hvis han ikke svarede på mine spørgsmål, ville han blive sigtet, forklarer betjenten i retten.

– Efterfølgende har jeg fundet ud af, at det ikke er en smart måde at gøre det på, erkender hun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS