Mange laver vilde frierier
Det er blevet populært at lave spektakulære frierier
I stedet for at fri i et intimt øjeblik derhjemme vælger flere at fri med publikum på – og mange gør det denne lørdag på valentinsdag. Det skriver Kristeligt Dagblad.
De spektakulære og kreative frierier er kendetegnende for vores tid, mener Else Marie Kofod, der er leder af forsknings- og formidlingsenheden ved Det Kongelige Bibliotek og har forsket i frieri- og bryllupskultur.
»Frieriet er rykket ud i det offentlige rum, og kun fantasien sætter grænser for, hvor det kan være. Det kan være alt fra et frieri på en teaterscene til lysavisen på Rådhuspladsen. Det vigtige er, at mange kan se det – at der er publikum på. Jo mere fantastisk og fantasifuldt frieriet er, jo større et bevis har man på, at manden elsker én højt,« siger Else Marie Kofod til avisen.
Sognepræst i Brønshøj Kirke, Peter Nejsum, mærker også, at frieriet fylder meget hos de kommende brudepar. Han fortæller til Kristeligt Dagblad, at frieriet er det første, mange par nævner, når de møder op i kirken og skal fortælle om deres vielse.
Tilbage i 1800-tallets danske bondesamfund var frieriet en aftale mellem brudeparrets familier, og der blev holdt et ja-gilde, som betød mere end vielsen i kirken.
I toppen af artiklen kan du se et storslået frieri i Kastrup Lufthavn som blev et stort hit på sociale medier og danske netmedier. Patrick Thomsen havde arrangeret frieriet for sin kæreste Maiken Jensen