Mandag sker noget helt særligt med dine æg – her kan du se, hvad det betyder
Fra mandag vil danske æg tydeligt adskille sig fra udenlandske æg med nyt mærkat.
Når du åbner en pakke danske æg i supermarkedernes kølediske for at tjekke, om de er intakte, vil der fremover være trykt et dannebrogsflag, et æg, en høne og et hjerte direkte på skallen. I galleriet over artiklen kan du se, hvad de fire symboler betyder.
Mandag lancerer brancheorganisationen Danske Æg nemlig et nyt initiativ i form af et våbenskjold for at adskille danske æg fra udenlandske æg. Det skyldes, at supermarkeder i stigende grad importerer udenlandske æg til Danmark. Problemet er, mener Danske Æg, at de ikke er af samme høje kvalitet.
– Vi har valgt at gøre det for at gøre forbrugerne opmærksomme på, at vi har et helt særligt produkt, siger sektorchef i Danske Æg Jørgen Nyberg Larsen til Ritzau.
Danske æg er sunde
Ifølge Fødevarestyrelsen er danske æg generelt sundere og mere sikre end udenlandske æg. En af forklaringerne er, at danske æg hver anden uge testes for alle knap 3000 forskellige typer salmonella. Omvendt testes udenlandske æg hver 15. uge, men kun for de fem mest udbredte typer af salmonella, som EU kræver.
– Forbrugerne skal vide, at danske æg er verdens sikreste og sundeste æg. De er derudover produceret stort set uden antibiotika, og med stor hensyntagen til hønernes velfærd, siger Jørgen Nyberg Larsen ifølge en pressemeddelelse.
Til gengæld er udenlandske æg ofte billigere for indkøberne end danske æg, hvilket kan være en af årsagerne til, at flere supermarkeder vælger andre æg end danske.