Mand pløjer ind i varehus – folk flygter i panik

Svensk politi mener, at en bils påkørsel af indkøbscenter i det sydvestlige Sverige er en ulykke.

En personbil er kørt ind i varehuset Gekås Ullared i Sverige. Ingen personer er tilsyneladende kommet noget til, og politiet kalder manden forvirret. Foto: Nils Meilvang/arkiv/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er ikke længe siden, Newsbreak.dk – ligesom næsten resten af verdens medier – kunne fortælle om terror-lastbilen i Stockholm.

Måske er det med den episode in mente, at gæster i et varehus panikkede, da en bil pludselig er på vej gennem indgangen.

Folk stak af

En personbil er kørt ind i varehuset Gekås Ullared i Sverige. Politiet mener, at det er en ulykke. Folk løb væk i panik.

– Det er en form for trafikulykke. En bil er kørt ind mod udgangen, siger politiets pressetalsmand Tommy Nyman til avisen Expressen.

To personer har fået lettere skader.

Der skal ifølge Nyman være tale om hudafskrabninger, som de pådrog sig under flugten fra bilen, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Billeder fra stedet viser en bil, der holder inde i varehusets udgangsparti.

I begyndelsen af april blev fem personer dræbt, da en lastbil bragede ind i fodgængere og en butik i Stockholm. Dengang var der tale om et angreb.

Det er politiets vurdering, at tirsdagens hændelse er en ulykke forårsaget af en “forvirret” mand i 65-årsalderen.

Man har ikke fået et svar på, hvorfor manden kørte ind i Gekås Ullared.

Han er mistænkt for hærværk og legemsbeskadigelse, men flere mulige sigtelser kan følge, når politiet har afhørt flere vidner.

Gekås Ullared ligger omkring 30 kilometer øst for Varberg i det sydvestlige Sverige.

Chaufføren pågrebet

Ingen personer skal ifølge politiet være kommet til skade, og chaufføren af bilen er pågrebet af vagter.

– Vi ved, at sikkerhedsvagter har taget hånd om manden, som virker forvirret, siger politiets talsmand. Han tilføjer, at chaufføren måske lider af en sygdom.

Politiet blev tilkaldt klokken 19.55.

Bilen har lækket benzin ved porten til varehuset, og redningstjenesten skal rydde op. Politiet gennemfører tekniske undersøgelser, hvorfor stedet er afspærret.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS