Mand påpegede løs hund: Så gik det helt galt

Arbejdsdagen startede torsdag mere voldsom end vanligt for en 52-årig mand i Ebeltoft.

Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Da en 52-årige mand torsdag morgen ankom på sin arbejdsplads i Ebeltoft, undrede han sig over, hvorfor naboens hund gik løs. Han besluttede derfor at ville kontakte hundens ejer for at gøre opmærksom på dette.

Det endte dog ikke helt, som den 52-årige formentlig havde forventet.

Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

På vej hen mod døren til naboen blev den 52-årige angrebet af hunden, der først bed manden i højre balle og dernæst i venstre underben. Det fik ham til at løbe tilbage til hallen, hvor han arbejder.

Kort tid efter satte den 52-årige sig ud i sin bil, og også her kom hunden efter ham. Den angreb bilen og bed ud efter bilens dæk.

Østjyllands Politi tog derefter telefonisk kontakt til hundens ejer – en 38-årig mand – og forklarede, at hans hund gik løs. Det var han ikke klar over, men under samtalen med politiet fik den 38-årige kaldt hunden til sig.

Mens ejeren havde sovet, havde hunden formået at grave sig ud under den indhegning, som hunden normalt færdes i.

Hundeejeren blev efter hændelsen sigtet for overtrædelse af hundeloven, fordi han ikke havde haft fuld herredømme over hunden, samt at ejeren ikke havde sikret, at hunden ikke kunne forvolde andre skade.

Den 38-årige var chokeret og ked af det, der var sket. Han kontaktede straks den 52-årige mand, der var blevet angrebet. Desuden har han også forbedret indhegningen, så hunde ikke kan slippe ud.

Gør sådan ved fremmede hunde

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvilke forholdsregler du bør tage, hvis du møder en fremmed hund uden snor.

Det gælder især, hvis du møder en hund af en race, der er ulovlig i Danmark, da de er vurderet til at være farlige.

Skulle du  løbe ind i en af de ulovlige hunde, er der dog ingen grund til at agere anderledes end ved en hvilken som helst anden hund, har hundeekspert Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub tidligere forklaret til Newsbreak.dk.

– Jeg synes ikke, man skal kigge så meget på racen. Det er langt vigtigere at kigge på hundens kropssprog. Virker den rolig og logrer med halen, er det et godt tegn, men hvis den bliver ved at knurre og gø, skal man være mere forsigtig. Det handler om at bruge sin sunde fornuft, siger hundeeksperten.

Hvis det ikke kan lykkes at berolige hunden, opfordrer Lise Lotte Christensen til, at man tager et billede af hunden og kontakter politiet.

Du kan se i galleriet ovenfor, hvilke hunde det ikke er tilladt at have i Danmark.

Powered by Labrador CMS