Mand anholdt: Kunderne fik aldrig håndsprit
Onsdag blev en mand anholdt, da han mistænkes for at have en falsk hjemmeside, der reklamerer med salg af håndsprit.
Desværre er der flere og flere historier om folk, der bliver snydt under coronavirus-krisen. Heldigvis lykkedes det i nogle tilfælde at nå frem til gerningsmanden.
Det er muligvis, hvad der skete onsdag, da Københavns Politi i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, anholdt en mand, der mistænkes for at reklamere med at sælge håndsprit gennem en falsk hjemmeside. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.
Artiklen fortsætter efter videoen
Flere anmeldelser
Politiet har fået en del henvendelser om mandens hjemmeside. På hjemmesiden står der, at kunder vil få udleveret håndsprit inden for tre til fem dage, efter at det er bestilt og betalt.
Desværre er der flere kunder, der har oplevet, at det ikke er sket. Kunderne, der både inkluderer privatpersoner og virksomheder, har efterfølgende kontaktet politiet og fortalt, at de er blevet snydt.
De mange henvendelser har fået politiet til at se nærmere på hjemmesiden og på manden bag.
Beslaglagt hjemmeside
Det resulterede onsdag i en beslaglæggelse af mandens hjemmeside.
Desuden blev der på baggrund af efterforskningen foretaget en ransagning af mandens hjem på Amager, hvor også manden selv blev anholdt og sigtet mistænkt for databedrageri. Hans it-udstyr blev også beslaglagt og skal undersøges af NC3.
Udnyttelsen af den situation, som Danmark står overfor med coronavirus, er usympatisk, mener politiet.
– I denne tid, hvor vi alle mærker konsekvenserne af coronavirus covid-19, er der tilsyneladende stadig kriminelle, der er klar til at udnytte borgernes behov for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte. Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk, og det skal vi slå hårdt ned på, siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.
Undersøg hjemmesiden
Heldigvis er der meget, man som borger selv kan gøre, hvis man vil undgå at blive snydt af falske hjemmesider.
Først og fremmest bør man undersøge hjemmesiden, man besøger, meget nøje.
– Det gode råd er at undersøge virksomhederne og deres hjemmesider, så godt man kan. Men selv om man gør det, kan det være svært at gennemskue, for der sidder nogle bagmænd der ude, som gør alt, hvad de kan for at udnytte coronavirus covid-19 situationen til at bedrage andre, og det er selvfølgelig noget, vi holder ekstra meget øje med for tiden, siger Claus Birkelyng, politiinspektør ved Nationalt Cyber Crime Center hos Rigspolitiet.
Desuden bør man også overveje om hjemmesiden ser troværdig ud, har den et CVR-nummer og lav altid en søgning på hjemmesiden for at se om andre borgere eller virksomheder har noget at fortælle om netop den hjemmeside, du besøger.