Maersk fyrer folk: Faldende oliepriser koster job

Foto: MICHAEL KOOREN/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der må fyres folk som direkte konsekvens af de yderst lave oliepriser, som har bidt sig fast. Sådan lyder det nu fra to Maersk-selskaber.

Antallet af stillinger skæres med 90 på hovedkontoret hos Maersk Drilling, som udlejer boreplatforme. 40 til 50 mennesker vil blive præsenteret for en fyreseddel, oplyser selskabet. Også Maersk Supply Service, der servicerer oliebranchen, skal skære omkring 30 stillinger bort. Heraf ventes omkring 20 afskedigelser, mens 10 ledige stillinger ikke vil blive genbesat.

“Det er beklageligt, at vi er nødt til at skalere ned på hovedkontoret. Men under de nuværende markedsforhold vil det være uansvarligt ikke at handle,” udtaler chefen for Maersk Drilling Claus V. Hemmingsen, der også er medlem af direktionen i Maersk Gruppen.

Han oplyser, at det er for at holde sig konkurrencedygtige, at man hos selskabet ser sig nødsaget til at reducere omkostninger og øge effektiviteten.

Faldet i olieprisen har i løbet af de seneste seks måneder ført til større fokus på omkostninger hos selskabets kunder, oplyser han, og det har ført til lavere efterspørgsel efter at leje boreplatforme hos Maersk Drilling.

Der er i meddelelsen fra Maersk ingen oplysninger om, hvordan de lavere oliepriser kommer til at påvirke Maersks forventninger til fremtiden. Mærsk Drilling har omtrent 4.000 ansatte. Mens Maersk Supply har over 2.000.

Powered by Labrador CMS