Madspild: Masterchef-mad ryger i skraldespanden

De overskydende råvarer i tv-programmet Masterchef bliver smidt ud. Producenten vil forsøge at stoppe madspildet i de kommende programmer.

Deltagerne i Masterchef-konkurrencen har i mange af programmerne adgang til et stort spisekammer med grøntsager, kød og mange andre råvarer. De overskydende råvarer går til spilde. Foto (genrefoto): Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

For omtrent to uger siden løb det sidste program i den seneste sæson af programmet Masterchef over skærmen på TV3. Her blev Karoline Trier kåret som vinder af konkurrencen i madprogrammet, der har kørt på TV3 siden 2011.

I løbet af de mange sæsoner har en lang række kendte og ukendte danskere serveret hundredevis af retter for dommerne i håb om at imponere med deres gastronomiske evner. Det betyder selvfølgelig også, at der er blevet brugt rigtig meget mad, og her har Masterchef-programmerne et stort problem med madspild.

I mange af programmerne har deltagerne adgang til et stort forrådskammer med råvarer, som de kan bruge til deres retter. Men de råvarer, der ikke bliver brugt, går til spilde. Det oplyser MTG, der producerer Masterchef-programmerne, til Newsbreak.dk.

– Vi ville meget gerne donere det overskydende mad til et godt formål, men Fødevarestyrelsen har en omfattende regulering på området, der stærkt  begrænser mulighederne for at donere overskudsmad til fx en velgørende organisation, siger MTG’s danske programdirektør, Kenneth Kristensen, i et mailsvar til Newsbreak.dk.

Uklart svar

Præcist hvor meget Masterchef-mad, der bliver smidt ud, har det ikke været muligt for Newsbreak.dk at få et svar på fra MTG. Det varierer fra program til program, hvor mange råvarer deltagerne har adgang til, og MTG vil af konkurrencehensyn ikke oplyse det samlede madbudget for programmerne.

– Vi forsøger at købe så præcist ind som muligt, så vi oplever heldigvis ikke det store madspild i Masterchef, siger Kenneth Kristensen i den skriftlige udtalelse.

Masterchef arbejder på en løsning

Han oplyser også, at MTG lige nu prøver at få lavet en løsning, så overskudsmaden fra næste sæson ikke længere skal gå til spilde.

– Lige nu er vi faktisk i dialog med nogen, som forhåbentlig vil kunne aftage vores mad i den kommende sæson – Og vi håber meget på, at det vil lykkes at finde en løsning, som er inden for gældende lovgivning, siger Kenneth Kristensen i mailsvaret til Newsbreak.dk.

Newsbreak.dk ville gerne have lavet et opfølgende interview med Kenneth Kristensen om madspildsproblematikken, men det har ikke været muligt at få lavet en aftale med MTG. Newsbreak.dk ville gerne have spurgt ind til, hvad det er for en løsning, de arbejder på, hvilke konkrete regler, der gør det besværligt at forhindre madspild i programmet samt hvor meget mad, der ryger i skraldespanden under programmerne.

 

 

 

Powered by Labrador CMS