Løngabet vokser mellem chef og ansat

Løngabet mellem chef og ansatte vokser. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Løngabet mellem ledere og medarbejdere på det private arbejdsmarked vokser hastigt. Det skriver Finans.

Nye tal fra fagorganisationen Lederne, der har indsamlet lønstatistik fra 16.585 ledere, viser, at lederne i år har udsigt til en gennemsnitlig lønstigning på hele 2,6 pct., mens lønmodtagere generelt, ifølge eksperter, kun kan forvente en fremgang på 1,8-2 pct.

Dermed har lederne udsigt til den største lønstigning i fire år, og samtidig er det sjette år i træk, at ledere målt i procent stiger mere i løn end de menige ansatte.

Udviklingen får fagforeningen HK Privat til at advare om, at virksomhederne risikerer at kvæle medarbejdernes motivation for at gå på arbejde.

– I virksomhederne bør man huske, at der ikke er nogen gode ledere uden gode medarbejdere. Lederen og medarbejderen må spejle hinanden i lønnen, for lederen alene løfter ikke virksomheden. Hvis folk ikke har en oplevelse af, at de får en fair løn, mister ledelsen legitimitet, siger formand for HK Privat Simon Tøgern.

Professor i løndannelse ved Aalborg Universitet Jørgen Stamhus ser de nye tal som et varsel om generelle stigninger i lønningerne på det private arbejdsmarked.

Powered by Labrador CMS