LO-ledelse trodser Børsting i dagpengesplid

En række af LO-formand, Harald Børstings, egne soldater vender sig nu mod ham i dagpengediskussionen. Arkivfoto. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO
Offentliggjort Sidst opdateret

Harald Børsting forsøger at glatte ud i dagpengedebatten, men nu vender hans egne sig imod ham.

Spliden om dagpenge begrænser sig ikke længere kun til regeringstoppen, men spreder sig nu også internt i fagbevægelsen.

Flere medlemmer af LO’s daglige ledelse langer nu offentligt ud efter deres formand, Haralds Børstings, udglattende melding i dagens Politiken. Her maner han til besindighed blandt de topfigurer i fagbevægelsen, der kræver dagpengepolitikken lempet for de mange udfaldstruede. I stedet opfordrer han til at satse på en økonomisk nødløsning for de allermest økonomisk trængte af de udfaldstruede.

Men den slags lappeløsninger er der ikke brug for, mener Gita Grüning, der er medlem af LO’s daglige ledelse.

– Det er ikke nok at gå efter dem, der falder ud nu. Jeg ved godt, vi har fundet lappeløsninger for dem, der er faldet ud i 2014 og i 2013. Men vi er da nødt til at finde nogle holdbare, langsigtede løsninger, siger hun til Politiken.

Formand for HK, Kim Simonsen, er blandt dem, der har advokeret for at ledige fremover kun skal arbejde i 26 uger frem for 52 uger for at være dagpengeberettigede. Han undrer sig over Harald Børsting oplæg.

– Det, der kan være bekymrende ved Haralds model, er, at der sender vi folk ud af dagpengesystemet og over i det sociale system. Jeg synes, vi skal kæmpe for, at folk bliver i dagpengesystemet, for de er arbejdsløse, de er ikke sociale klienter. Så vi har ikke ændret nogle af vores modelforslag på nuværende tidspunkt, siger han til Politiken.

Også formand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, der ligeledes er at finde i LO’s daglige ledelse, løfter øjenbrynene over Børstings udmelding.

– Nu er der behov for noget varigt, og noget der kan række ud i fremtiden (…) Vi kan sgu ikke vente på, at der kommer en dagpengekommission, der løser den udfordring. Der må komme noget andet, der gør, at de mennesker, der røget ud af dagpengesystemet, bliver samlet op igen, siger han til Politiken.

LO’s ledelse mødes onsdag med Socialdemokraterne i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Her skal 30 medlemmer af LO’s hovedbestyrelse forsøge at overbevise Socialdemokraternes hovedbestyrelse og folketingsgruppe om deres synspunkter. I den forbindelse vil de blandt andet få fremlagt regeringens forslag til den kommende finanslov.

Newspaq

Powered by Labrador CMS