Livreddere advarer: Undgå panik i farlige revlehuller
Alene i sidste uge var fire personer i livsfare, da de blev fanget i stærk strøm ved landets kyster.
De såkaldte revlehuller, der er områder i vandet med særlig stærk strøm, er ofte synderen, når landets badegæster kommer i problemer.
Det fortæller TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.
Her fremgår det, at tre tyske badegæster i sidste uge blev udsat for revlehullernes voldsomme kraft, da de hoppede i vandet på den danske vestkyst.
De blev dog alle reddet af livredderne på de respektive strande. Det samme gjorde en pige, der faldt i vandet ved Løkken og ligeledes blev fanget i stærk strøm.
I kølvandet på de fire tilfælde advarer Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, om de farlige revlehuller.
– Revlehuller er lumske. Umiddelbart ser vandoverfladen rolig ud uden store brydende bølger, så det ligner et fredeligt sted at gå i vandet. Men understrømmen kan være overraskende kraftig og trække dig med ud og væk fra kyster, siger han.
Livreddernes råd er, at man ikke skal gå i panik og kæmpe imod, hvis man bliver fanget i et revlehul. Man skal derimod vente, til strømmen aftager og derefter svømme til siden, indtil man er ude af revlehullet. Derefter kan man svømme i land igen.
I øvrigt understreger livredderne, at det er farligt at gå i vandet alene.
– Vores råd til strandgæsterne er derfor, at man aldrig bader alene og optimalt set vælger en strand, hvor der er livreddere, som holder øje med, hvad der sker i vandet, og som hurtigt kan træde til, lyder det fra Anders Myrhøj.
Der findes tusinder af revlehuller langs de danske kyster, og især ved Vestkysten er der stor fare for at svømme ind i den stærke strøm.
/ritzau/