Lindeløv: Don Ø var en anden formand, end man ellers ser

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

”Vi taler om én tid, og vi lever i dag i en helt anden. Det var en tid, hvor det hele buldrede derudaf. ”

Sådan karakteriserer Flemming Lindeløv, tidligere bestyrelsesmedlem i Parken, årene lige inden finanskrisen, hvor Parkens daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard og adm. direktør Jørgen Glistrup er tiltalt for at have begået kursmanipulation.

I dag var Flemming Lindeløv indkaldt som vidne af anklagemyndigheden i den verserende retssag for at give sin version af, hvordan han oplevede Østergaards og Glistrups ageren i 2007-2008, perioden hvor Bagmandspolitiet mener, at kursmanipulationen skulle være foregået.

Lindeløv trådte ind i Parkens bestyrelse i 2005 og nåede at komme tæt på Flemming Østergaard – også kendt som Don Ø. i de år, hvor han om nogen var ansigtet på Parken og FCKs succes.

»Jeg har aldrig været ude for, at én mand kunne lave sponsoraftaler på 120 millioner. Det fandtes simpelthen ikke andre steder. Derfor var Flemming Østergaard på alle måder en anden formand, end man ellers ser,« siger Flemming Lindeløv.

Frygtede aktionærernes reaktion

Under dagens retsmøde blev Lindeløv bedt om at forholde sig til de omtrent 15 millioner kroner, Flemming Østergaard tjente, da han i 2008 udløste en aktieoption og solgte sine 45.000 aktier tilbage til Parken.

»Jeg syntes, det var store beløb. Jeg husker, at jeg tænkte: Er det her i orden? Det er jo aktionærernes penge, for fanden.«

Flemming Lindeløv fortæller, at Flemming Østergaard dengang var »landets højest gagerede bestyrelsesformand«. Det gjorde ham nervøs for, hvordan aktionærerne ville reagere, når de blev bekendt med formandens store indtjening på aktieoptionen. Til hans store lettelse viste det sig, at aktionærernes tolerance rakte længere, end han frygtede.

Fra vidneskranken fortæller Lindeløv om en generalforsamling, hvor en aktionær indtog talerstolen og sagde: »Arg, Don, det er næsten for meget. (de 15 millioner, red)«.

»Bagefter gik Flemming Østergaard på talerstolen og sagde: »Det er næsten for lidt«. Hele salen rejste sig og klappede«, husker Flemming Lindeløv.

Ikke tid til et opgør

Han har tidligere fortalt til Berlingske Business, at han ikke brød sig om aktieoptionerne. Men tiden var ikke inde til at tage et opgør i bestyrelsen og med ejerne, fortalte Lindeløv under retsmødet.

»Hvem kunne sælge 750 sommerhuse over en weekend? Der var ikke andre end Flemming Østergaard, der kunne det. Han drev Parken«.

»Medførte det, at man accepterede de store summer,« spurgte anklagemyndigheden.

»Selvfølgelig,« svarede Lindeløv.

Bagmandspolitiet kræver, at Flemming Østergaard tilbagebetaler de 15,5 mio. kroner, som han tjente på aktieoptionen.

Foruden Flemming Østergaard og Jørgen Glistup, er Parken, FIH og to navneforbudsbeskyttede personer tiltalt i sagen om kursmanipulation. De nægter sig alle skyldige.

Powered by Labrador CMS