Ligestillingsminister lukker i om Frank Jensen
Der skal skabes en kulturændring, mener ligestillingsminister, som ikke vil kommentere partikollegas sag.
Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokratiet i sagen om overborgmester og partiets næstformand Frank Jensen (S), der lørdag rammes af nye beskyldninger om krænkende adfærd over for to kvinder.
Men Mogens Jensen (S) siger i sin egenskab af ligestillingsminister, at han mener, at der skal skabes en kulturændring.
– Jeg vil som ligestillingsminister ikke blande mig i konkrete enkeltsager. Mit fokus er, at vi får skabt en kulturændring overalt i samfundet, siger han i en skriftlig kommentar.
– Det gælder ikke kun i politik og i medierne, men også på de mange arbejdspladser over hele landet, hvor folk bliver udsat for ting, der ikke er i orden.
Vil ikke interviewes
Mogens Jensen har afvist at give interview om sagen. Men han har tidligere talt om “nultolerance” og givet sin opbakning til de fortrinsvis kvinder, der står frem.
Ligestillingsministeren er som næstformand i partiet en del af Socialdemokratiets ledelse sammen med Frank Jensen, der også er næstformand. Overborgmesteren har også afvist interview.
Mogens Jensen henviser i stedet til Jan Juul Christensen, der er partisekretær. Han har over for Jyllands-Posten, der bringer historien lørdag, afvist at stille op til interview.
Jan Juul Christensen var i september informeret om en af de nye Frank Jensen-sager og var involveret i håndteringen af sagen.
En af kvinderne fortæller lørdag om en sag fra 2012, hvor overborgmesteren lagde sin hånd på hendes lår og lod den fortsætte op til inderlåret.
En anden kvinde fortæller om en sag fra 2017, hvor han nussede hendes ben og fødder gentagne gange trods afvisninger.
Tre af Frank Jensens sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han var overborgmester og dermed øverste leder for tusindvis af ansatte i kommunen.
Sagen fra 2011 havde stor bevågenhed, men der blev ikke rejst en sag af forvaltningen.
Kolleger er rystede
Mens det er svært for pressen at få en kommentar fra Socialdemokratiet, hvad sagen angår, er det lettere, når det kommer til kollegerne fra andre partier.
Eksempelvis har Ritzau talt med socialborgmester Mie Nyegaard (R), der først og fremmest er skuffet.
De tre Frank Jensen-sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han var overborgmester og dermed øverste leder for tusindvis af ansatte. Sagen fra 2011 havde stor bevågenhed, men der blev ikke rejst en sag af forvaltningen.
– Jeg er faktisk dybt rystet og er faktisk virkelig, virkelig ked af, at man ikke har lært noget af den sag, som var ret offentlig i 2011. Det er jeg nødt til at få talt med Frank Jensen om og nogle af mine politiske kolleger på rådhuset, siger Mie Nyegaard.
Hun vil arbejde for at få et møde i stand, hvor gruppeformændene og borgmestrene kan tale om det.
– Vi er på rådhuset nødt til at tale sammen i en lidt større kreds af mennesker om, hvad det skal have af betydning. Lige nu er min tillid til Frank Jensen lidt mindre, end den var før efterårsferien, siger hun.