Lige så skidt for tænderne som slik

Det er langt fra ligegyldigt, hvad man putter i munden, hvis man vil forebygge dårlige tænder.

Der er meget andet end slik, der er decideret dårligt for vores tænder. Klik videre i galleriet for at se eksemler på, hvad det er. Foto: Scanpix.
Der er meget andet end slik, der er decideret dårligt for vores tænder. Klik videre i galleriet for at se eksemler på, hvad det er. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

For rigtig mange af os er det en ubehagelig oplevelse at komme på besøg hos tandlægen. Ikke mindst hvis der skal ordnes huller og boremaskinen skal i brug.

Det er samtidig en kendsgerning, at slik på grund af et ofte voldsomt indhold af sukker ikke er det bedste at putte i munden, når det gælder tændernes ve og vel. Heller ikke selv om man er flittig med tandbørsten. For små rester kan meget ofte finde ind til steder, hvor vi selv har svært ved at komme, når vi børster tænderne.

Artiklen fortsætter under videoen

Men selv om man ikke er storforbruger af slik, er der mange andre ting, det er vigtigt at være opmærksom på. Det gælder ikke blot god tandhygiejne, men også hvad vi ellers udsætter tænderne for. Der er nemlig mange andre af de fødevarer, vi ynder at indtage, der ifølge The Healthy kan være mindst lige så skadelige.

Se hvad det drejer som om i galleriet over artiklen.

Ifølge Netdoktor.dk er huller i tænderne et resultat af, at de bakterier, der er i de madrester, som sidder på og mellem tænderne, omdanner sukker til syre. I det omfang bakterierne får lov til at være der i tilpas lang tid, vil syren begynde at ætse tandemaljen og der kan opstå et hul.

Risikoen for at få huller i tænderne starter allerede, når mælketænderne kommer frem. Men også disse er det nødvendigt at passe godt på, selv om vi på et tidspunkt taber dem. De har nemlig betydning for kæbernes vækst og den plads, der skabes til de blivende tænder.

Powered by Labrador CMS